Den amerikanske radiojournalist Andy Carvin mener, at Twitter er som skabt til radioen. Under valgkampen i USA brugte hans station blandt andet Twitter til at faktatjekke Obama og McCain. Om en måned holder han oplæg i DR Byen.
I går kunne Journalisten.dk bringe Ekstra Bladets journalist Bo Elkjærs guide til Twitter-journalistik. I USA er Twitter langt mere populært, og derfor er det også nemmere for medierne at inddrage det i journalistikken. Andy Carvin er chefstrateg for sociale medier på National Public Radio i Washington D.C. Han mener, at Twitter skal bruges langt mere i radiojournalistikken. På konferencen RADIODAYS 2009, der finder sted den 25. og 26. september i DR Byen, skal han fortælle om, hvordan han konkret har arbejdet med at integrere brugen af sociale medier.
"Under præsidentvalget i 2008 opfordrede vi offentligheden til at hjælpe os med faktakontrol af de erklæringer, præsidentkandidaterne kom op med i debatterne. Det gjorde vi ved at bruge Twitter. Vi brugte også Twitter, sms, iPhones og andre redskaber til at kortlægge vælgernes oplevelser på valgdagen og til at se på de problemer, vælgerne kunne støde på. For nylig sendte vi en fotograf til en Kongreshøring. Han tog billeder af publikum, og bagefter bad vi brugerne om at identificere de lobbyister fra sundhedssektoren, der sad i rummet," fortæller Andy Carvin i en pressemeddelelse.
Andy Carvins oplæg på Radiodays kommer i høj grad til at handle om, hvordan Twitter kan bruges til at indsamle data. Som eksempel nævnes skovbrande i San Diego. Det kan være svært for radiokanalen at danne sig et overblik over store naturkatastrofer, så de bad lytterne om at give melding gennem Twitter. Oplysningerne kom uredigeret på hjemmesiden med advarsel om, at de ikke var faktatjekkede. Efterhånden som påstandene blev undersøgt, blev de nævnt i radioen.
Du kan læse mere om Andy Carvin og Radiodays her
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.