Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:27 13.07.2022 Ritzau

Twitter sagsøger Elon Musk for at bryde købsaftale

Bestyrelsen for det sociale medie Twitter forsøger at gå rettens vej for at holde multimilliardæren Elon Musk fast på et købstilbud, som Musk i sidste uge trak sig fra.

Twitter har sagsøgt Elon Musk for at bryde en aftale om at overtage selskabet for 44 milliarder dollar (326,5 milliarder kroner, red.) og kræver transaktionen gennemført. Det fremgår af retsdokumenter, som er indgivet til en domstol i Delaware.

“Musk mener tilsyneladende, at han – i modsætning til enhver anden part underlagt Delawares kontraktlovgivning – er fri til at ombestemme sig, være ligeglad med virksomheden, forstyrre dens drift, nedbryde aktionærernes værdi og bare smutte,” hedder det i retsdokumentet fra Twitter.

Elon Musk, der er topchef for elbilfabrikanten Tesla og ifølge magasinet Forbes verdens rigeste person, indgik i april en aftale om at overtage Twitter for 54,20 dollar per aktie, men i fredags droppede han tilbuddet.

Tirsdag sluttede kursen på Twitter i 34,06 dollar. Da købstilbuddet i april blev accepteret af bestyrelsen, var kursen over 50 dollar.

Musk mener, at Twitter ikke har levet op til salgsaftalen. Selskabet har ifølge Musk ikke været i stand til at dokumentere, at færre end fem procent af alle brugerkonti er falske. I et brev fra hans advokater til Twitter fredag blev det sociale medie beskyldt for at have givet “vildledende oplysninger” og ikke “opfyldt sine kontraktmæssige forpligtelser”.

SENESTE NYT

Flere nyheder