Twitter klar til at udlevere brugeroplysninger

Tusindvis af Twitter-brugere brød et navneforbud i England. Twitter kan ende med at udlevere oplysningerne på brugerne til de engelske myndigheder.

Tusindvis af Twitter-brugere brød et navneforbud i England. Twitter kan ende med at udlevere oplysningerne på brugerne til de engelske myndigheder.

Langt over 10.000 brugere af internettjenesten Twitter har brudt navneforbuddet i en engelsk retssag om fodboldspilleren Ryan Giggs og dennes affære med realitystjernen Imogen Thomas. Hele sagen blev lagt under dobbelt navneforbud, der forbyder de engelske medier overhovedet at omtale, at der er et navneforbud. Men en ukendt bruger af Twitter afslørede navnet i sidste uge, og efter det har tusindvis af Twitter-brugere flittigt diskuteret sagen.

I fredags lagde fodboldspillerens advokater sag an mod Twitter. Og Twitters europæiske chef, Tony Wang, siger nu, at Twitter vil udlevere brugeroplysninger på dem, der overtrådte navneforbuddet, hvis myndighederne beder om det. Det skriver BBC.

»Platforme skal tage ansvar, ikke for at beskytte brugeren, men for at beskytte brugerens ret til at forsvare sig selv,« siger Tony Wang ifølge den britiske avis The Guardian.

Tjenesten understreger, at de vil informere deres brugere, hvis der bliver videregivet oplysninger til de engelske myndigheder.

»Hvis vi er juridisk tvunget til at opgive brugerinformation, vil vi så vidt muligt oplyse brugerne om det og lade dem tage hånd om deres egne rettigheder i deres eget retssystem,« siger Tony Wang til The Guardian.

Navneforbuddet er i øvrigt stadig i kraft, men det har stoppet de britiske medier i at omtale sagen. Den skotske avis Sunday Herald bragte i søndags et billede af Ryan Giggs på forsiden med en lille bjælke for øjnene. Også i tv er sagen blevet debatteret, hvor navnene på de involverede er censureret væk.

0 Kommentarer