Twitter gennembryder lukkede døre i Storbritannien

En utroskabssag har udviklet sig til at udfordre lovene for navneforbud i Storbritannien. En fodboldspiller har anlagt sag mod Twitter.

En utroskabssag har udviklet sig til at udfordre lovene for navneforbud i Storbritannien. En fodboldspiller har anlagt sag mod Twitter.

Historien om en kendt fodboldspiller og hans affære med en kvinde kendt fra reality-tv har udviklet sig til at blive en tvist om ytringsfrihed i Storbritannien. Fodboldspillerens advokater har fået gennemtrumfet et såkaldt dobbelt navneforbud, der forbyder de britiske medier overhovedet at skrive, at der er et navneforbud. Men på Twitter, Facebook og diverse fodboldsites bliver navnene på de to involverede flittigt nævnt. Og i går kunne læserne af den skotske avis Sunday Herald se et helsidesbillede af fodboldspilleren på forsiden med en lille sort bjælke over øjnene. Det gjorde dog ikke meget for at skjule hans identitet.

»Alle ved, at dette er fodboldspilleren, der er anklaget for at bruge domstolene til at hemmeligholde rygter om utroskab. Men det skulle vi ikke have fortalt jer …« står der under billedet på forsiden.

Artiklen i Sunday Herald kommer efter en uge, hvor de britiske medier har stået i en absurd situation. Alle, også læserne og seerne, har vidst, hvem utroskabssagen har handlet om, men ingen medier har måttet bringe navne. Navnene har derimod floreret på de sociale medier. Fodboldspillerens advokater lægger nu an til at sagsøge Twitter – et træk, der har skabt endnu mere opmærksomhed om sagen i cyberspace.

»De moderne medier er totalt ude af kontrol,« siger lord chief justice, Igor Judge, der er lederen af de engelske domstole, til avisen The Independent.

Sagen har udviklet sig til en farce, mener flere kritikere. Utroskabshistorien og historien om Twitter-brugernes indflydelse på sagen bliver nu åbenlyst diskuteret på britisk tv, hvor navnene på de to involverede stjerner bliver censureret væk.

Fodboldspillerens advokater har nu startet en sag mod Twitter. Men Twitter har base i USA og mener ikke, at de er bundet af engelsk lov. Det er derfor meget usandsynligt, at den britiske domstol vil få udleveret oplysningerne om de op imod 30.000 Twitter-brugere, der har publiceret navnene på de involverede i utroskabssagen.

0 Kommentarer