Tvivl om studenterforslag

De journaliststuderende i Århus (KAJ), Odense (KAJO) og i Roskilde (JR) er enige. De vil have lov til at sælge deres artikler.

De journaliststuderende i Århus (KAJ), Odense (KAJO) og i Roskilde (JR) er enige. De vil have lov til at sælge deres artikler.

På delegeretmødet i april vil de forslå en ændring af bijobreglen. Studenterformændene selv er dog i tvivl om, hvorvidt de studerende vil følge den nye regel, hvis den bliver vedtaget.

"Bijobreglen er en fortolkningsparagraf. Den gør det svært at vurdere, om studerende tager arbejde fra andre," sagde Martin Bøggild Hvid, formand for JR – på JRs generalforsamling.

Ændringsforslaget går ud på, at studerende skal have lov til at sælge journalistisk arbejde til freelancetakst. De studerende mener, at det skal være lovligt at sælge artikler i "rimeligt omfang," nærmere bestemt for 4.500 kroner om måneden. Det svarer til det beløb, de studerende må tjene ved siden af SUen. Martin Bøggild Hvid mener, at forslaget har gode chancer for at blive vedtaget på delegeretmødet. Han er dog skeptisk overfor, om de studerende vil følge det. Det samme er Martin Kaae, formand for KAJ.

JR-formanden udtalte på generalforsamlingen i Roskilde, at det kan blive svært at få de studerende til at kræve en ordentlig pris for deres artikler, men han sagde også, at det er nødvendigt, at de studerende ikke underbyder markedet, hvis de skal bevare solidariteten med de arbejdsløse. Det kræver dog også en indsats fra mediernes side.

"Hvis en artikel er så god, at de vil trykke den, må de også være villige til at betale samme pris som til en freelancer," sagde han.

Også forbundets næstformand, Fred Jacobsen, der var gæst på DJHs generalforsamling, var tvivlende overfor, om man kan få de studerende til at følge freelancetaksten.

"Jeg tror ikke, man får studerende til at følge freelancetaksten via en lov," sagde Fred Jacobsen. Han syntes dog, at de studerendes forslag er interessant.

 

 

0 Kommentarer