TVDANMARK TILKALDTE POLITIET

Da aktivister bemalede en motorvejsbro ved Hammerum, kom politiet – efter en opringning fra TvDanmarks reportagehold.

Da aktivister bemalede en motorvejsbro ved Hammerum, kom politiet – efter en opringning fra TvDanmarks reportagehold.


Søndag den 16. juli: Aktionsgruppen Jyder mod Overflødige Motorveje iværksætter fra morgenstunden en bemaling af en motorvejsbro ved Hammerum øst for Herning. Bemalingen – med motiver fra såvel den nordiske mytologi som Det Gamle Testamente – er en fredelig protest mod en planlagt motorvejsstrækning.
Aktionen med malerpensler, kaffe og hjemmebagte boller forløber roligt og fredeligt, mens både lokale og landsdækkende medier er på pletten for at skildre jydernes kunstneriske anstrengelser på den grå beton.
Efter at par timer kommer to betjente fra Herning politi. Ifølge politiets døgnrapport sker det først efter en opringning fra TvDanmark Midtjyllands udsendte: Redaktionschef Karl Erik Lørup.

Bedre billeder
Vagthavende fra Herning politi, Smedegaard, bekræfter forløbet. Opringningen fra Lørup er noteret i døgnrapporten kl. 10.06, og på den baggrund rykker politiet ud. I politi-teknisk forstand er Lørup derfor anmelder af begivenheden.
Først sidst i august går det op for Jyder mod Overflødige Motorveje, at det er et medie, der har ringet til politiet. Aktivisternes advokat Hans Kjellund har nemlig modtaget kopi af døgnrapporten. Og som en af de jyske aktivister, Bente Fuglbjerg, nu spørger: “Har TvDanmark ringet i håb om at få bedre billeder i kassen?”
Redaktionschef Karl Erik Lørup afviser kategorisk, at han har tilkaldt politiet. Han har alene ringet til politiet for at spørge, om de var på vej, for så ville han da vente og få billeder med politiet.
“Jeg er lidt chokeret, hvis politiet har opfattet det som en anmeldelse,” siger Lørup.
“Så ville jeg jo ændre på virkeligheden, og det er ikke vores stil.”

Ulrik Dahlin er journalist på Information.

0 Kommentarer