search

TV3+ på hjemmebane

Sådan en aften banker TV3+ uden problemer TV 2 Sport sønder og sammen. Ud over en VM-slutrunde eller danske kvalifikationslandskampe på hjemmebane bliver det ikke større på skærmen.

Sådan en aften banker TV3+ uden problemer TV 2 Sport sønder og sammen. Ud over en VM-slutrunde eller danske kvalifikationslandskampe på hjemmebane bliver det ikke større på skærmen. Når Champions League-klaveret spiller for fulde tangenter, har de efterhånden udviklet et koncept second to none hos Viasat.

Flere har igennem de senere år råbt på journalistisk styring, skarphed og prioritering på studiefladen. Jeg har selv deltaget i hylekoret, og gør det vel principielt stadig, fordi Peter Schmeichel i ny og næ kommer på mellemhånd. Men i bund og grund har en onsdag aften på 3+ med Champions League på programmet ikke så pokkers meget med journalistik at gøre. Det er og bliver faglig funderet underholdning, og rent redaktionelt agerer kulissen kompetent katalysator.

Fascinationsfaktor og fodboldfaglighed kan man næppe uddanne sig i. Dedikeret professionalisme kan til gengæld købes for penge, og gløden i øjnene og stemmebåndets stavelser på alle studieinvolverede på 3+ onsdag aften førte så rigeligt beviset. Et dyrt koncept til dyre rettigheder på en aften med to kvalitetskvartfinaler på plakaten, der udvikler sig endnu mere medrivende end forventet, hvor det ambitiøse set up i studie og på stadion kommer til sin ret:

Werge og Frimann i indforstået live-udlægning og med en fælles oparbejdet historik og reference, Schmeichel med rutinen som bageste mand, Laudrup og Elkjær i taktisk terminologi, Mølby som engelsk levemandsanalytiker og Lunas logrende, men entusiastiske og vidende rapportering fra Spanien.

Ikke noget at sige til, at stationen har forlænget med de tunge drenge, fordi de stadig vokser sammen og efterhånden ved, hvor de har hinanden som på en fodboldbane. Med et par eksempler: Brians insight på Bayern, Elkjærs himmelvendte øjne og argumentation på rygter om Breitner som afløser for Klinsmann. Brian igen på sin tryllebundne og ægte fascination for Barcelona.

Stillbillede-gennemgangen af Chelseas første mål, hvor diskussionen går på zone- eller mandsopdækning ved dødbolde bliver man klog af. Ikke mindst når Schmeichel går ind, som man til tider savner, og proklamerer, at han aldrig personligt ville acceptere zoneopdækning i de situationer, fordi man vinder meget mere ved den tætte markering, lidt skubben og masen. ”Men det må man jo ikke, Peter”, giver Elkjær tilbage – vel vidende, at nærkampens natur er lige netop sådan, og at han selv praktiserede den med ureglementeret appetit. Og så over til Mølby på Anfield Road, der kan oplyse, at man elsker manager Benitez i Liverpool, men en af de ting, tilskuerne og pressen ikke bryder sig om ved ham, er netop hans zoneopdækning ved dødbolde, så han får hug i pressen i morgen. Så hænger tingene sammen.

Vi har alle vore antipatier og foretrukne hadeobjekter, når det kommer til fodboldens form for tilhørsforhold. Ikke mindst i formidlingen af den og falder over den mindste skrævvredne udlægning i vores egen opfattelse af slagets gang.

Alligevel en nærmest ulige kamp for Peter Møller og FC Vestsjælland-træner Michael Schjønberg suppleret af en boldpige ved en bærbar ovre på TV 2 Sport. De kan kun tabe på besætningen på trods af de bedste intentioner, når vi bogstaveligt talt kommer op i en anden liga, selv om sportskanalen havde retten til at vise Barcelona-Bayern live. Jeg har 3+ og TV2 Sport liggende på kanal 6 og 7, og det er da i sig selv belejlig frem og tilbage i chauvinistisk kontekst en onsdag aften.

TV2 Sport gør sig efter min mening langt mere passende og gældende ved Masters i Augusta, ved hockey-finalerne eller mellemkampene i superligaen. Sad i øvrigt lige og halvstuderede de seneste tv-tal igennem på TNS Gallup TV-Meter. TV 2 Sport har nærmest ingen seere, men lever det fede liv på givtige ophold hos distributørerne. En helt anden snak…

LÆS OGSÅ:
Mølby på hjemmebane

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen