TV3-Nyheder lukket

28 medarbejdere står i uvished efter, at TV3 har valgt at lukke stationens daglige nyhedsudsendelse, Dagens Nyheder.

28 medarbejdere står i uvished efter, at TV3 har valgt at lukke stationens daglige nyhedsudsendelse, Dagens Nyheder.

"Det er en meget ulykkelig situation for os medarbejdere. Nu håber vi på anstændige aftrædelsesordninger og fritstillingsaftaler, og det har ledelsen også lagt op til," siger nyhedsredaktør Lars Lemche.

Beslutningen om at lukke TV3s nyheder er taget på baggrund af lave seertal, der har gjort det svært for stationen at sælge reklameblokke omkring nyhedsudsendelsen. TV3-nyhedernes to daglige nyhedsudsendelser klokken 18.00 og klokken 23.00 havde gennemsnitlig henholdsvis 64.000 og 45.000 seere ugen før lukningen. Til sammenligning havde TV 2s nyheder 730.000 _seere i samme uge.

Dagens Nyheder har undergået en række ændringer i de seneste 7 år, både forskellige sendetidspunkter, programlængder og programkoncepter. Men ingen af tiltagende hjalp på de lave seertal.

Ved JOURNALISTENs deadline var det endnu uafklaret præcis hvornår, Dagens Nyheder sender sin sidste udsendelse.

"Vi er loyale medarbejdere, så vi har ikke tænkt os at nedlægge arbejdet. Indtil videre laver vi Dagens Nyheder," siger Lars Lemche.

Der er indledt forhandlinger mellem medarbejderne og selskabet bag TV3, MTG, om nyhedsredaktionens afvikling.

TV3s journalister har hverken overenskomst eller tillidsmand, men nyhedsredaktionens medarbejdere assisteres af faglig sekretær i DJ, Lone Amtrup, i forhandlingerne med MTG.

0 Kommentarer