»TV3+ har stjålet noget af vores liv«

Da 82-årige Jytte Petersen bliver ramt af et hjertestop sidste år dukkede akutlægen op sammen med en tv-fotograf fra produktionsselskabet Respirator. Fotografen bilder familien ind, at det er til intern brug, men kort tid efter sendes det hele på TV3+.

Da 82-årige Jytte Petersen bliver ramt af et hjertestop sidste år dukkede akutlægen op sammen med en tv-fotograf fra produktionsselskabet Respirator. Fotografen bilder familien ind, at det er til intern brug, men kort tid efter sendes det hele på TV3+.

Familien anede dog intet om, at de pludselig var blevet en del af underholdningsprogrammet »Danmark om Natten«, som sendes på TV3+.

Tværtimod var de flere gange blevet beroliget af tv-fotografen, som fulgte i hælene på ambulancefolkene i forbindelse med ulykken. Til begge svigersønner fortalte fotografen, at optagelserne af den dramatiske ulykke alene skulle bruges til internet undervisningsbrug, skriver fagbladet Journalisten i det nye nummer.

Men det var på ingen måde tilfældet.

Og den 28. oktober sidste år rulles så hele den tragiske historie ud på TV3+ for første gang. Endda fuldstændig uden familiens accept eller viden. For åben skærm vises der således billeder fra den private familiefest tilbage fra den 4. september sammen med både fulde mennesker, strippere og komikere.

»TV3+ har stjålet noget af vores liv, og hver gang de sender programmet, tjener de penge på, at de har misbrugt os på det groveste,« siger Hans Strand, Jytte Petersens svigersøn til fagbladet Journalisten.

Han og resten af familien har siden klaget til alle tænkelige instanser: Pressenævnet, statsadvokaten, medlemmer af Folketinget, Rigshospitalet, TV3+ og produktionsselskabet bag “Danmark om Natten”, Respirator, uden at genudsendelserne af svigermors død er blevet stoppet.

»Det er åbenbart mindre kriminelt end at stjæle en hamburgerryg i Brugsen,« konstaterer han.

Til fagbladet Journalisten beklager producent på Respirator, Chris Didrik Nørgaard, sagen, men siger, at det ifølge fotografen var umuligt at få samtykke til festen:

»Der udspillede sig en fest, hvor folk var berusede og ikke havde forstået, at der var sket en alvorlig ulykke. Folk gik rundt og drak hvidvin, mens de fem ambulancefolk kæmpede for at redde kvindens liv,« fortæller han.

Men ifølge svigersønnen Hans Strand er den forklaring “simpelthen er for langt ude”.

Oven på sagen har Respirators producent, Chris Didrik Nørgaard, sendt familien en buket blomster og forklaret, at freelancefotografen er blevet fyret, fordi han ikke fik samtykket, da han var ude på opgaven.

Læs hele historien i det nye nummer af Journalisten.

0 Kommentarer