TV2s EU-sag langt fra slut

EUs konkurrencemyndigheder mener fortsat, at TV 2 har modtaget ulovlig statsstøtte.

EUs konkurrencemyndigheder mener fortsat, at TV 2 har modtaget ulovlig statsstøtte.


TV 2 er ikke bare i nærheden af at være sluppet fri af den sag om ulovlig statsstøtte, som EU-Kommissionen har indledt mod den danske tv-station, selv om EF-Domstolen i går underkendte kommissionens afgørelse om, at TV 2 havde fået 628 millioner kroner for meget i statsstøtte.

Det skriver Berlingske Business og citerer blandt andet Jacques Briquemont, der er leder af Bruxelles-kontoret i tv-stationernes europæiske sammenslutning, EBU.
»Vi glæder os da over, at domstolen understreger, at medlemslandene har et vist spillerum, når det gælder public service-stationer. Men jeg tvivler på, at det er nok til at få kommissionen til at skifte holdning,« siger han.

Det er den hollandske kommissær Neelie Kroes, der står bag en stribe milliardbøder til Microsoft og andre førende multinationale virksomheder i højt profilerede konkurrencesager, som næppe lader sig stoppe ved første instans i EUs retssystem.
Kroes pålagde i 2006 den offentlige hollandske tv-station NOS at betale 76,3 millioner euro – 568 millioner kroner – tilbage til staten, og hun er kendt for at føre en hård kurs, når det gælder statspenge til tv-stationer som TV 2, der både har såkaldte 'public service-forpligtelser' og samtidig konkurrerer med andre private tv-stationer om reklameindtægter.

En kilde i EU-Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence siger til Berlingske Business, at 'det naturligvis gør indtryk, når man får en domstols ord for, at ens beslutning ikke er tilstrækkeligt velbegrundet', men at sagen vedrørende TV 2 'næppe slutter her'.
»Nu må vi så læse grundigt på dommen, der jo fylder 50 sider. Og derefter er der så flere muligheder: At vi gennemgår sagen endnu en gang og træffer en ny beslutning internt i kommissionen. At vi anker domstolens afgørelse. Eller at vi erkender, at vi har taget fejl i vores tolkning af EUs traktattekster vedrørende statsstøtte, og at vi derfor ændrer praksis i vore afgørelser,« siger kilden.

Læs også: Frands Mortensen: Ministeren taler usandt

0 Kommentarer