TV2 snyder igen

PANIKDAG. TV2 Nyhederne brød igen reglerne ved den halvårlige panikdag på Danmarks Journalisthøjskole, hvor medierne ansætter praktikanter.Denne gang ringede TV2 Nyhedernes praktikantvejleder, Jesper Nilausen, til fire journaliststuderende, 18 timer før det var tilladt, og indbød dem til ansættelsessamtaler. Han forklarer, at TV2 Nyhederne havde talt med de studerende til Åbent Hus-dag på TV 2 og fået links til deres hjemmesider.

PANIKDAG. TV2 Nyhederne brød igen reglerne ved den halvårlige panikdag på Danmarks Journalisthøjskole, hvor medierne ansætter praktikanter.

Denne gang ringede TV2 Nyhedernes praktikantvejleder, Jesper Nilausen, til fire journaliststuderende, 18 timer før det var tilladt, og indbød dem til ansættelsessamtaler. Han forklarer, at TV2 Nyhederne havde talt med de studerende til Åbent Hus-dag på TV 2 og fået links til deres hjemmesider.

»Altså har vi et ret godt indtryk af, hvad de kan. For at sikre os de bedste ansøgere ringede jeg til fire af dem dagen før, og det kan jeg helt ærligt ikke se noget galt i,« siger Jesper Nilausen, der ikke er bekymret over at have brudt reglerne.

»Det gælder om at være hurtig. Ellers ender de gode ansøgere hos TV-Avisen. Sådan er spillet,« siger Jesper Nilausen.

Panikdagen blev afviklet på DJH 1. november. Denne gang faldt praktikstarten for DJH- og RUC-studerende på samme tid, og medierne fik udleveret ansøgninger fra begge typer studerende klokken 8. Derefter måtte redaktører og praktikantvejledere indkalde til samtaler.

Praktikvejleder Pia Færing fra DJH forudser, at praktikudvalget giver TV2 Nyhederne en advarsel. Tyvstarter stationen igen, kan den regne med at blive boykottet.

»Så må de skaffe sig praktikanter på anden vis. I så fald må det ske på samme måde, som man ellers ansætter journalister. Jobopslag er ikke billige, skulle jeg hilse og sige,« siger Pia Færing.

Journalisten har tidligere omtalt, hvordan TV2 Nyhederne på sidste panikdag ringede op til ansøgere før klokken otte.

Dengang tog praktikudvalget ikke sagen op, men udvalget bad senere Pia Færing udarbejde et forslag til reform af systemet. Det skød udvalgets branchemedlemmer dog ned.

TV2 Nyhederne var ikke den eneste tyvstarter denne gang. Det forklarer Børsens redaktionschef, Bent Sørensen.

»En, vi ville ansætte, sagde direkte, at hun var blevet ringet op og havde fået tilbudt job dagen før. En anden, som vi kontaktede 8.03, havde også fået job, og så hurtigt kan man altså ikke gennemføre en jobsamtale. Så gik der panik i os,« siger Bent Sørensen.

Han mener, at »systemet er brændt sammen«.

»Enten har man et system, eller også har man ikke noget. De medier, der opfører sig pænt, får ikke så mange ansøgere, som er reelt interesserede. Derfor overvejer vi, hvad vi gør næste gang, hvor vi skal bruge fem praktikanter,« siger Bent Sørensen.

0 Kommentarer