TV2 satser på udlandet med nyt Kabul-kontor

TV2 vil fremover flytte sine korrespondenter ud i verden for længere perioder ad gangen. Derfor vil stationen oprette kontorer i lande, der kræver særlig opmærksomhed.

TV2 vil fremover flytte sine korrespondenter ud i verden for længere perioder ad gangen. Derfor vil stationen oprette kontorer i lande, der kræver særlig opmærksomhed.

Første stop bliver Kabul i Afghanistan, hvor Simi Jan, Ulla Terkelsen og Rasmus Tantholdt de næste seks måneder skiftevis skal rapportere til TV2's seere.

»Vi starter med at være til stede i Afghanistan i cirka seks måneder, og herefter vil vi oprette lignende kontorer andre steder i verden, når det giver mening for os. Det er helt klart en måde at arbejde på, som vi vil fortsætte med fremover, selv om det er meget ressourcekrævende for os,« siger TV2's nyhedschef Michael Dyrby til Journalisten.dk.

Med satsningen ønsker TV2 at kunne fortælle en anden type historier fra det krigshærgede land end de typiske om bomber og drab på danske soldater.

»Vi vil gerne kunne fortælle om udviklingen i landet, både i samfundet og politisk. Om hvordan mulighederne udvikler sig for kvinder og børn i landet. Den type historier er vi ikke i stand til at lave ved blot at sende en rapporter ind, når en bombe er sprunget,« siger Michael Dyrby.

1 Kommentar

Øivind Holtermann
29. JANUAR 2009
Re: TV2 satser på udlandet med nyt Kabul-kontor

En særdeles god nyhed!

Afghanistan-dækningen har længe været helt forskruet, fordi: Det er de Afghanske - og ikke danske forhold - der bør stå forrest for, at danske mediebrugere kan forholde sig til op og ned i (bl.a.) Danmarks engagement. Når vi ikke kender en døjt til selve udviklingen derovre, kan vi jo (groft sagt) selvsagt ikke vurdere effekten af donerede danske midler, det være sig pekuniære såvel som menneskelige.

Artikel-idé til det nye kontor: I Afghanistan arbejdes der på at sætte skub i landets turisme-potentiale. Er dette en dårlig joke, eller ER der faktisk basis for en sådan på sigt? Findes der egentlig turister AKTUELT som vælger netop destinationen Afghanistan? (Nej, jeg tænker ikke på turister i 'død, terror og anden elendighed', men på den traditionelle slags typisk draget af lige dele geografi, kultur og nye møder med nye mennesker.)

Et andet argument er nemlig, at borgere i eksempelvis Afghanistan og Sierra Leone ikke lades meget optimisme tilbage at bygge på, når vestlige medier KUN fokuserer på negative enkelt-hændelser.  Om det så er 'monoton u-lands dækning' af afghanske vejsidebomber eller som i Politiken forleden - "Sierra Leone er 'verdens røvhul'". Problemfyldte lande levnes i vestlige medier ikke meget håb angående at tiltrække hårdt tiltrængte udenlandske investeringer for ikke at nævne turister med rare kontanter.

TV2's udspil lader til at kunne flugte fint med mange mediebrugeres behov for konstruktive nyheder - ikke at forveksle med lalleglade ditto.    

(Tidskriftet Udviklings artikel om dengang Afghanske forretningsfolk i foråret 2006 drog til bl.a. Danmark for at tiltrække kapital - netop da Muhammedsagen rasede, med oversete negative konskevenser til følge...: http://www.um.dk/da/menu/Udviklingspolitik/OmUdviklingspolitik/U-landsoplysning/AvisenUdvikling/Artikelbibliotek/DenArabiskeVerden/AfghanistanCentraltPaaSilkevejen.htm