TV2 Øst på barrikaderne

Redaktionschefen på TV2 ØST har klaget til Københavns Politimester.

Redaktionschefen på TV2 ØST har klaget til Københavns Politimester. Han mener, det er beskæmmende for dansk journalistik, at pressen skal skrive under på kontrakter for at få lov til at filme politiet. Han regner dog ikke med at få noget ud af sin protest.

TV2 ØST er ikke glade for Københavns Politi for tiden. Redaktionschef Ole Hampenberg Andersen har netop på vegne af redaktionen formuleret en klage til Københavns Politimester.

Klagen er en følge af redaktionens utilfredshed med den måde, Københavns Politi vælger at møde pressen på.

For at kunne følge nogle lokale betjente under øvelserne op til topmødet, skulle TV2 ØST skrive under på en standardkontrakt.

Politiet oplyste journali-sterne om, at det er "normalt", at kontrakterne bliver underskrevet. Hvilket de fandt rystende.

I klagen, som er stilet til Politidirektøren i København, gør Ole Hampenberg Andersen blandt andet opmærksom på, hvor ødelæggende han mener det er for de journalistiske arbejdsmetoder at skulle underskrive en kontrakt. Ifølge ham giver kontrakten politiet adgang til at slette rå-bånd, der kan kompromittere korpset.

"Vi er normalt sikret at kunne arbejde som uvildige observatører. Det kan vi ikke med denne kontrakt. Kontrakten fratager ganske enkelt pressen deres suveræne ret til selv at redigere i deres eget materiale og overlader det i stedet til politiet at redigere," skriver han i klagen, der fortsætter:

"Det er beskæmmende for Københavns Politi at kræve vores underskrift på en standardkontrakt, der fuldstændig frarøver os muligheden for at lave uafhængig journalistik fra et topmøde, der i høj grad har offentlighedens interesse."
Ole Hampenberg regner desværre ikke med at få noget som helst ud af at klage til Københavns politimester.

"Jeg har set det, TV 2/Lorry lavede, hvor talsmanden for Københavns politi udtalte sig. Det virker ikke som om, de kan se problemet. Men jeg håber da, at de vil genoverveje kontrakten. Og overveje om det er den måde, de ønsker at møde pressen på.

Læs også: Politiet vil have ret til at redigere

 

0 Kommentarer