TV2 NEWS vil satse på seernes billeder

 Live. Brugerne skal levere fotos og filmklip til TV2 News.

 
Live. Brugerne skal levere fotos og filmklip til TV2 News.

Derfor har nyhedskanalen planer om at oprette et webunivers, hvor brugerne kan levere billeder, som skal kunne bruges på alle platforme.

Konceptet er stadig i udviklingsfasen, men tv-stationen lancerer snart en tv-kampagne, der opfordrer alle danskere til at bidrage til nyhedsflowet på tv-stationen.

»Vi vil gerne opdrage danskerne til at sende os de billeder og filmklip, de optager på deres mobiltelefon. De skal tænke på os først, når de har det gode billede fra en væsentlig begivenhed. Det er stadig på idé-planet, men det kan godt ses som en opdatering af den kendte tip-telefon, hvor alle kan ringe ind med en god historie. En vigtig forskel er dog, at vi kan bruge billedet eller filmklippet direkte i en nyhedsudsendelse,« siger reporter Christoffer Nestor, TV2 News.

Han skal samarbejde med TV 2 og TV2 Interaktiv om at integrere brugergenereret indhold i hele sendefladen. Målet er levende billeder på vigtige historier.

Nyhedskanalen har allerede erfaringer med indhold leveret af udlandsdanskere, der har fået udleveret et webcam af stationen – for eksempel med optagelser fra jordskredet i Filippinerne.

TV2 News havde et øjenvidne direkte igennem i studiet, som ganske kort efter jordskredet i Filippinerne kunne berette om begivenhederne på dansk og solo for TV2 News.

For nyhedskanalen er det afgørende at være først både med nyheden, men også med billederne.

»Det er levende billeder, vi prioriterer højest. Det gør historien relevant for seerne, nemmere at fortælle og ganske enkelt bedre. Kan vi komme først med en dansk øjenvidneskildring som i historien om jordskredet i Filippinerne, er vi nået langt i vores mål for TV2 News,« siger Nestor.

Et andet aspekt af projektet er at udstyre reportere med en såkaldt 3G telefon, der kan sende levende billeder direkte. Perspektivet er, at journalisten kan gå direkte på i et live-interview, hvis journalisten tilfældigvis befinder sig i et brændpunkt uden at have tv-holdet med.

Begge dele giver tv-stationen mulighed for at få unikke billeder hurtigere hjem og derved hurtigere ud til seerne.

Tv-stationens satsning rækker uden for landets grænser. Således har foreløbig 25 udlandsdanskere modtaget et webcam af TV2 News – og flere vil komme til. Det var på sådan et webcam, direktør Per Stangegaard kunne fortælle direkte om jordskredet i Filippinerne. Idéen er, at udlandsdanskerne står standby rundt omkring på kloden, og hvis terrorangrebet kommer, flodbølgen vælter ind over strandene, eller militærkuppet ryster landet, så er de klar til at gå live igennem til nyhedsstudiet på TV2 News. Der er foreløbig sendt webcams ud til danskere i Asien, Mellemøsten og flere steder i Europa og USA.

Tilgængeligheden til kilden i Filippinerne var af meget stor betydning. Christoffer Nestor forklarer: »At vores kilde i Filippinerne kun var et dobbeltklik væk var afgørende. Vi kunne måske have fundet en tilfældig dansker, vi kunne interviewe over telefonen, men i og med, at der kommer billeder, kommer konsekvensen meget tættere på.«

0 Kommentarer