TV2 News skåner inhabil redaktør

Redaktør Ulla Østergaard er gift med den skandaleombruste spindoktor Peter Arnfeldt. Hun bliver derfor trukket fra News' indenrigspolitiske dækning.

Redaktør Ulla Østergaard er gift med den skandaleombruste spindoktor Peter Arnfeldt. Hun bliver derfor trukket fra News' indenrigspolitiske dækning.

Det var en aparte situation, da DR's TV Avisen søndag aften troppede op på Peter Arnfeldts privatadresse. TV Avisen ville have en kommentar til Ekstra Bladets anklager om, at Arnfeldt som Troels Lund Poulsens spindoktor ulovligt havde forsøgt at lække Helle Thorning-Schmidts skattesag til avisen. I døren blev tv-holdet mødt af redaktør på TV 2 News Ulla Østergaard – hun er nemlig gift med Peter Arnfeldt.

Det tætte forhold gør nu, at Ulla Østergaard trækker sig fra sine arbejdsopgaver på News' politiske programmer. Det skriver politiken.dk.

»Ulla og jeg har sammen besluttet, at hun ikke skal have ansvaret for noget, der kan lappe ind over dækningen af den sag. Og det laver vi ikke om på, før disse ting er afklaret – enten ved at undersøgelsen er afsluttet, eller Peter Arnfeldts rolle er klarlagt.«, siger kanalchef på TV 2 News, Mikkel Hertz, til politiken.dk.

Beslutningen blev ifølge Mikkel Hertz allerede truffet i fredags. Ulla Østergaard trækker sig fra magasinprogrammerne "Mogensen og Kristiansen" og "Tirsdagsanalysen", men hun vil stadig være tilknyttet det udenrigspolitiske program "Ellemann og Lykketoft".

»Vi står med et aktuelt problem, og det mener jeg vi løser på den rigtige måde,« siger Mikkel Hertz.

Fra 2001 til 2006 var Ulla Østergaard spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, hvorefter hun startede som redaktør på TV 2 News. Hun kom i søgelyset i 2010, da kanalen slettede et klip fra sine arkiver, der angiveligt viste, at en vred Lars Løkke Rasmussen havde overfuset en journalist.

1 Kommentar

Martin Blom Hansen
6. DECEMBER 2011
Re: TV2 News skåner inhabil redaktør
Men var TV2 News' reporter ikke også ude for at få en kommentar fra Arnfeldt på hans privatadresse? ;-)