TV2 News lancerer ugentlige nyheder til skoleelever

TV2 News skal sende nyheder med kendte værter og topaktuelle emner, der er målrettet unge og sendes ud til de danske folkeskoler.

TV2 News skal sende nyheder med kendte værter og topaktuelle emner, der er målrettet unge og sendes ud til de danske folkeskoler.

TV2 News lancerer nu en ny ugentlig nyhedsudsendelse – til skoleelever i 7. til 10. klasse. Udsendelsen skal distribueres til folkeskoler sammen med opgaver, som er udviklet i samarbejde med en gruppe lærere. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

I første omgang bliver nyhedsudsendelserne tilbudt til en række testskoler, men TV2 News forventer, at projektet kører i hele landet fra næste skoleår.

"NEWS Skole kommer til at flytte nyheder ind i klasselokalet på en måde, så det både bliver spændende og lærerigt. De unge interesser sig i forvejen for nyheder og for, hvad der sker i verden omkring dem. Nu giver vi dem muligheden for at få det på skoleskemaet. Alle opgaver til nyhedsudsendelserne tager afsæt i læseplanerne, så de er lige til at bruge," siger Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2, i pressemeddelelsen.

Nyhedsudsendelserne varer 10-15 minutter, gør brug af kendte studieværter og indeholder tre emner. Udsendelserne skal kunne passe ind i skolernes læreplaner inden for fag som dansk og samfundsfag. Samtidig er de vinklet til den unge målgruppe.

"Hvis unge på nogen måde har en rolle i historien, inddrages de. Hvis Danmark sner inde, finder redaktionen et klip fra ugen med en skole, der holder fri. Når nationen ikke får efterløn, fortælles der, hvad det betyder for de unge, der først kan gå på pension, når de er 74 år. Redaktionen bestræber sig på hver uge at have et indslag, der tager udgangspunkt i de unges hverdag," skriver TV 2 i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer