Med News kan aviserne ikke koge megen suppe på deres politiske solo-nyheder. Derfor må de lave flere af dem og konkurrere på længere formater, siger Politikens nyhedschef.
I seneste nummer af Ræson, der udkommer onsdag, fortæller nyhedscheferne fra DR, TV 2 og Politiken om den kommende valgkampsdækning. Og her erkender Politikens Jacob Nielsen, at TV2 News i dag har ændret vilkårene for avisens dækning af valgkampen.
»De har skruet gevaldigt op for tempoet af den politiske dækning. Hvor man før kunne lave en nyhed og næste dag lave en rigtig fed opfølgning, så har alle politikerne i dag været inde og kommentere på det på News inden klokken 13. Det betyder, at nogle af de opfølgningsvinkler, vi tidligere har kunnet lave, er kørt,« siger Jacob Nielsen til Ræson.
Politikens svar på konkurrencen er ifølge Nielsen dels at sætte sig på dagsordenen ved at lave så mange egennyheder som muligt, dels at finde nogle formater, som News ikke kan konkurrere med.
»Eksempelvis noget fortællende journalistik, reportager eller andre formater, som egner sig godt til avispapir, men som ikke egner sig godt til hurtigt fjernsyn,« siger han.
Mikkel Hertz, chef for TV2 News, er da heller ikke i tvivl om, at News har en stor force i forhold til netop dækningen af en valgkamp.
»Det bliver ikke til én debat hver aften – det bliver meget mere. På News har vi en ubegrænset ressource – sendetid. Og den vil vi bruge,« siger han.
Ulrik Haagerup fra DR forsøger dog at nedtone News' betydning.
»Jeg anerkender til fulde TV2 News' succes, men seertallene er stadigvæk et encifret procenttal, som er nærmere 0 end 10. Så de har ikke fat i danskerne – de har fat i eliten. Man ser det på Christiansborg, i ministerierne og i store virksomheder, og så er der en række pensionister, der har det kørende hele tiden, fordi så sker der noget – og al ære og respekt for det,« siger Haagerup.
Hans og DR's våben i kampen om valg-seerne bliver blandt andet et dagligt aftenmagasin, der supplerer de almindelige tv-aviser.
»Det bliver vanskeligt at holde hovedet koldt, hvilket understreger behovet for, at der også er nogle opsamlingsmedier. Nogen, der rydder op. Når folk har hørt alt det støj i løbet af dagen, har de brug for at vide, hvad det egentlig var, der skete, og hvad har rykket sig,« forklarer han.
I modsætning til de andre nyhedschefer kan Haagerup allerede nu fastslå, hvad DR ser som dagsordenen for den kommende valgkamp, nemlig sundhedsprioriteringer og spørgsmålet om, hvad vi skal leve af i fremtiden.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.