TV2 kontrakt på vej

 

 

TV2-direktør Peter Parbo og kulturminister Brian Mikkelsen sætter om få dage kuglepennen på en public service kontrakt. Den er grundlaget for, hvordan TV2 skal fungere, når stationen bliver privatiseret.

Selv om der mangler de sidste detaljer i kontrakten, blandt andet om, hvor meget tekstet tv der skal være, er der enighed om rammerne for et privatiseret TV2.

Den nye kontrakt bliver mere specifik end de hidtidige regler. For eksempel skal TV2 sende mindst samme mængde nyheder som i 2002, omfanget af børneprogrammer skal være mindst det samme som i de seneste fire år, og stationen skal hvert år i snit investere mindst 60 millioner kroner i dansk film.

Kontrakten ligger tæt på de regler, der gælder for detsvenske TV4 og norsk TV2, som er blandt de få kommercielle tv-stationer med public service-forpligtelser.

OURNALISTEN har været i kontakt med både en svensk og en norsk medieforsker. Begge har svært ved at vurdere konsekvenserne af et privatiseret TV2 i sammenligning med de to nordiske stationer. De mener dog, at det er afgørende, hvordan de kommende ejere tolker reglerne.

"Der er jo en grænse for, hvor meget myndighederne skal regulere mediernes indhold. Derfor afhænger det af, om de nye ejere vil følge de krav, som har politisk opbakning," siger Helge Østbye, der er professor ved Institut for Medievidenskab på Universitetet i Bergen.

Hans svenske kollega er enig i usikkerheden ved sådan en kontrakt.

"Min egen og andres forskning viser, at sådan en aftale kan omgås på mange fantasifulde måder, som hverken politikere eller forskere kan forudse. Derfor er det svært at sige, om der vil opstå problemer," siger Göran Bolin, der er lektor i medie- og kommunikationsvidenskab på Södertörns högskola ved Stockholm.

Læs også: Input 2003, TV2 laver akademi og Svær men nødvendig

0 Kommentarer