Tv2.dk skal være mindre tabloid

Tidligere chefredaktør på BT Peter Brüchmann bliver ny chef for TV2 Digital. Med ham skal tv2.dk satse mere på nyheder, politik, finans og sport. »Tv2.dk er blevet for let,« siger han

Sig aldrig nej, hvis et medie inviterer dig for at give en gang redaktionel efterkritik.
Det er blandt andet, fordi tv2.dk flere gange har brugt Peter Brüchmann til efterkritik, at han februar 2014 begynder som chef for TV2 Digital. Efter en årrække på BT og som selvstændig vender Peter Brüchmann dermed tilbage til TV 2, hvor han tidligere var ansat på sporten i 1990'erne.

Han vil nu forfølge den linje, han lagde ved efterkritikseancerne, hvor hans pointe var, at tv2.dk skulle ligne resten af TV 2 mere.
»Nogle gange har jeg været i tvivl om, hvor jeg var som bruger. Når man har et så stærkt brand som TV 2, er det vigtigt, at man også mærker TV 2-brandet på tv2.dk,« siger Peter Brüchmann, der vil give tv2.dk mere tyngde.

»Tv2.dk er blevet for let. Der skal være mere rugbrød, ved at man trækker på det, som TV2 Nyhederne og News leverer af politik, finans og sport. Der ligger så meget nyhedsnerve i de områder sammen med krim, som TV 2 dækker fantastisk nu.«

Så tv2.dk skal ikke være mere tabloidt?

»Nej, tværtimod. Jeg har stor respekt for det, der sælger og giver trafik. Jeg kan de kompetencer. Man skal ikke tolke min tilstedeværelse som, at TV 2 skal gå fra at være eb.dk til nu at være bt.dk,« siger Peter Brüchmann, der understreger, at han som selvstændig kommentator, foredragsholder og journalist selv har bevæget sig væk fra det tabloide.

Med ansættelsen følger et særligt politik- og finanssite og et nyt debatsite, som skal  invitere brugerne indenfor på tv2.dk.

Peter Brüchmann følger efter Anders Refnov, der er skiftet til Ekstra Bladet. Der skal desuden ansættes en nyhedschef, efter at Simon Stilling skiftede til Metroxpress.

0 Kommentarer