Tv2.dk inviterede til samtale før Panikdag

Dagen inden Panikdagen fik Keyvan Bamdej en sms med invitation til at komme til praktiksamtale hos tv2.dk, når hornet lød på DMJX. »Jeg har ikke opfattet det som snyd,« siger afsenderen Morten Engelschmidt.

Dagen inden Panikdagen fik Keyvan Bamdej en sms med invitation til at komme til praktiksamtale hos tv2.dk, når hornet lød på DMJX. »Jeg har ikke opfattet det som snyd,« siger afsenderen Morten Engelschmidt.”Hey Keyvan. Hvis du stadig er tændt på os, vil jeg høre, om du har lyst til en samtale i morgen,” stod der i en sms dagen før den seneste Panikdag på DMJX, hvor dette semesters praktikpladser bliver fordelt.

Modtageren var den praktiksøgende Keyvan Bamdej fra RUC og afsenderen var Morten Engelschmidt fra tv2.dk, hvor Bamdej havde været til åbent hus forinden.

Det skriver Lixen, der er de journaliststuderendes avis på SDU.

Ifølge reglerne må de studerende og praktikudbyderne ikke indgå praktikaftaler før 9.30, når hornet lyder på dagen.

»Jeg er ikke overrasket over det, lad mig sige det sådan,« siger Keyvan Bamdej til Lixen.
Morten Engelschmidt mener ikke, at det er problematisk med den tidlige sms.

»Jeg synes, at der er et problem, hvis man har en klar aftale. Jeg har ikke opfattet det som snyd, at man beder en journalistpraktikant om at være klar på en samtale dagen efter. Jeg lover jo ikke nogen en ansættelse, så jeg ser egentlig ikke det store problem i det,« siger Morten Engelschmidt til Lixen.

I Praktikudvalget betragter man henvendelsen som et forsøg på at omgå reglerne, men man mener samtidig, at den slags henvendelser ikke bør være i fokus.

»At der sker sådan noget her ind i mellem, det, synes jeg da, er upassende. Men det er ikke det, jeg ser som den store udfordring i det her system. Jeg synes, at man skal passe på, at de her forsøg på at omgå reglerne skal gøre, at man begynder at ændre på et i øvrigt velfungerende system,« siger Christian Kierkegaard, der er formand for Praktikudvalget til Lixen.

I stedet mener han, at man bør måle systemets succes på, at det får flertallet af de studerende i praktik.

0 Kommentarer