TV2 blander net og tv

En mand sidder i sofaen. Han peger på sit tv med fjernbetjeningen. Der dukker en programoversigt fra TV 2 frem. Manden klikker på nyhedsudsendelsen, der sluttede for to timer siden, og programmet kører.

Nogenlunde sådan ser fremtiden ud i Rune Bechs hoved. Han er nyansat chef for TV 2/-interaktiv og frontfigur i stationens ny internetsatsning.

Historien om manden i sofaen kan blive en realitet allerede fra efteråret. Her har TV 2 planlagt at prøvekøre det såkaldte video-on-demand-sy-stem. 1000 husstande får deres tv koblet til nettet og kan se alle sendte programmer, når de vil.

"Der kommer en fase, hvor tv og internet smelter sammen. Om fem år vil mange stifte bekendtskab med internettet gennem tv, ikke gennem computeren," mener Rune Bech.

TV 2 er allerede i gang med at styrke internetdelen i et forsøg på at lokke tv-seerne over på nettet. Metoden er at lade programmerne eksistere både på tv og nettet. For eksempel kunne seere af forbrugerprogrammet Boomerang udveksle erfaringer med hinanden på nettet. "Hvem vil være millionær" kunne eksistere i en net-udgave, hvor man kan lege, at man er med i quizzen.

"Programmerne kommer til at leve videre på nettet," håber Rune Bech.

0 Kommentarer