Tv-vært skal forske i nyhedsdækning

DR's vært på TV-Avisen Line Gertsen kaster sig i den kommende tid over et forskningsprojekt på RUC, men vil stadig dukke op på skærmen som vært.

DR's vært på TV-Avisen Line Gertsen kaster sig i den kommende tid over et forskningsprojekt på RUC, men vil stadig dukke op på skærmen som vært.

DR's vært Line Gertsen, der for nylig er kommet tilbage fra barsel, skal nu til at skrive ph.d. Der er tale om en ph.d.-afhandling, som laves i et samarbejde mellem DR og Roskilde Universitet. Line Gertsen skal kombinere sin praktiske erfaring som journalist i DR med et forskningsprojekt, som tager afsæt i DR's nyhedsdækning med henblik på at udvikle nye koncepter, som skal styrke nyhedernes public service-profil.

»Vi har igennem længere tid fokuseret på at være konstruktive i vores nyhedsdækning, ligesom de væsentlige historier skal bringes i fokus. Men vi har fortsat brug for at styrke denne indsats – blandt andet med nye kriterier for, hvordan vi så rent faktisk gør det,« siger Line Gertsen i en pressemeddelelse. Efter sin ph.d. er det planen, at hun igen skal være vært på fuld tid.

Det er første gang, at DR og et dansk universitet går sammen om et forskningsprojekt af denne type. På Roskilde Universitet er man begejstret over samarbejdet.

»Roskilde Universitet er meget glade for forskningssamarbejdet med DR og Line Gertsen. Det er sjældent, at nyhedsforskning har fingrene dybt nede i den redaktionelle muld, og endnu mere sjældent at forskeren er en respekteret udøvende journalist. Vi er sikre på, at det vil give projektet både forskningsmæssig dybde og journalistisk anvendelighed,« siger lektor og ph.d.-vejleder Ida Willig.

DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, forklarer, at Line Gertsen er blevet tilbudt denne opgave – både på grund af hendes akademiske baggrund som cand.mag. i dansk og medievidenskab, men også fordi hun til daglig har tæt berøring med alle de journalistiske til- og fravalg på redaktionen. Forskningsprojektet skal ifølge nyhedsdirektøren ses som led i en igangværende proces i DR Nyheder.

»Der er efterhånden rigtig mange medier, som leverer en lind strøm af nyheder til danskerne. På DR skal vi kunne noget andet og mere end det. Vi ser det som både vores pligt og privilegium at levere væsentlige og velfortalte nyheder til danskerne – med det mener jeg, at vi både skal fastholde en bred forankring, men også insistere på at bruge krudtet på det væsentlige og lade andre om at dække de mere letbenede historier. Og i sidste ende håber jeg på, at projektet vil være med til at udvikle vores nyhedsdækning, så vi i endnu højere grad kan være seerne og lytterne til gavn,« siger Ulrik Haagerup til DR's kommunikationsmedarbejder.

Projektet løber over de næste tre år, og selv om Line Gertsen altså nu går på nedsat tid i DR, så vil hun fortsat tone frem på skærmen som vært på TV-Avisen.

0 Kommentarer