TV Syd søger graver – skal lave fire nyheder om året

TV Syd søger en journalist, der skal dedikere hele sin arbejdstid til graverjournalistikken. Det handler om at få bedre fat i seerne, siger chefredaktør Claus Christensen: »Nettet gør, at alle de almindelige, flade hverdagshistorier for længst er kendt og trampet ihjel, når vi sender 19:30«

Da sagen om Carl Holst, tidligere forsvarsminister og regionsrådsformand i Region Syd, for nylig begyndte at rulle, var det ikke TV Syd, der leverede de store afsløringer. Det gjorde de heller ikke i efterårets sag om Vejle Havn og rod i regnskaberne.

Det er en del af baggrunden for, at TV 2-regionen nu søger en journalist, der udelukkende skal fokusere på den undersøgende journalistik. Det fortæller chefredaktør Claus Christensen: 

»På det seneste har der været nogle store sager i vores sendeområde, som vi gerne ville have løftet bedre og været tættere på. Det har inspireret os til at slå en stilling op, hvor vi for første gang er meget præcise i forhold til at søge en, der skal dedikere hele sin arbejdstid til graverjournalistikken,« siger han.

Fire nyheder om året – plus lidt til

I jobopslaget fra TV Syd lyder det, at hovedopgaven for den undersøgende journalist bliver ”at udkomme med en stærk nyhed fire gange om året”.

Men umiddelbart efter står der: ”Du skal også – mellem de fire årlige nyhedssatsninger – være i stand til at grave i en sag i kortere tid og derefter omsætte den til journalistik.”

Claus Christensen forklarer:

»Vedkommende kommer ikke til at indgå i den almindelige vagtplan, og vi har sat penge af til, at den øvrige redaktion kan køre, uden at der er behov for de her leverancer. Men det er i stort og småt, at vi gerne vil være bedre til at grave. Og graverjournalister kan jo nemt forsvinde ned i research og aldrig komme op igen. Derfor formulerer vi helt fra starten nogle mål,« siger han.

Ikke samme tag i seerne som før 

Claus Christensen understreger, at den journalist, TV Syd søger, skal lave nyheder og ikke dokumentarer. Og han lægger ikke skjul på, at det er en stor investering i nyhedsjournalistikken:

»Det er en stor satsning på den undersøgende journalistik. Men vi kan se på seertallene, at vi ikke har samme tag i folk, som vi havde tidligere. Onlinejournalistikken og nettet gør, at alle de almindelige, flade hverdagshistorier for længst er kendt og trampet ihjel, når vi sender 19:30. Derfor skal vi ikke kun være refererende og reflekterende, men også dagsordensættende,« siger Claus Christensen.

Ham bekendt har de øvrige TV 2-regioner ikke i samme grad medarbejdere, der er særligt dedikeret til at lave graverhistorier til nyhedsdækningen.

TV 2 Østjylland: Ikke nyt for os

For Lars Mandal, nyhedschef hos TV 2 Østjylland, er der dog ikke noget opsigtsvækkende i TV Syds jobopslag. Han påpeger, at de hos dem allerede laver undersøgende journalistik:

»Jeg tror måske, det er usædvanligt for TV Syd – men det er det ikke for os. Vi har tidligere lavet kulegravende dokumentarer, og en del af vores nyhedsredaktion beskæftiger sig med forproduktion,« siger han og forklarer:

»De er ikke en del af dag til dag-dækningen, men leverer på ugentlig basis. Af gode grunde graver de jo så ikke så dybt, som TV Syd vil. Men målet er jo det samme; at lave historier, hvor der er gravet lidt dybere,« siger Lars Mandal. 

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
18. NOVEMBER 2015
Fedt job, med fire nyheder om
Fedt job, med fire nyheder om året, der komme de jo ikke til at overanstrenge sig.

MVH
NRE