Tv-succes truer kvalitet og arbejdsliv

Der produceres mere dansk tv end nogensinde før. Men der er for mange uskarpe billeder og for megen stress.

Der produceres mere dansk tv end nogensinde før. Men der er for mange uskarpe billeder og for megen stress.


Intet er så godt, at det ikke er skidt for noget. Sådan kan man sammenfatte situationen i en tv-verden, hvor der på den ene side produceres mere dansk tv end nogensinde før; hvor lønningerne er over gennemsnittet og i år suppleret af 4,7 millioner kroner fra ophavsretsmidlerne; hvor TVGruppen Under Dansk Journalistforbund med 738 medlemmer sætter ny personlig rekord.

Men på den anden side: Flere og flere tv-folk – hvor 30 procent har fast job mens resten er på kortere kontrakter – oplever, at de til tider må gå på kompromis med det tekniske niveau i udsendelserne, samtidig med at mange føler hverdagen er for presset.

»Hvordan kan vi vedligeholde kvaliteten i det, vi laver? Nogle gange, kan jeg ikke levere i den kvalitet, jeg gerne vil. Det sker, jeg laver ting, hvor jeg helst ikke vil krediteres. Billederne er uskarpe og ude af fokus. Det er synd,« lød det på generalforsamlingen i TVGruppen, onsdag aften i DJs lokaler på Gl. Strand i København, hvor 10 medlemmer var troppet op.

En af de fremmødte er Jakob A. Albeck, uddannet fotograf, men til daglig klipper. Han formulerede denne vision:
»Hvordan kan vi gennem bedre kommunikation med broadcasterne leve op til den øgede produktion og sørge for, at folk ikke går ned med stress?«

Flere gav på generalforsamlingen udtryk for, at de ser kolleger "vælte om i stress", enkelte havde selv prøvet det – og som DJs formand Mogens Blicher Bjerregård, der var dagens mødedirigent, sammenfattede:
»Her ligger en oplagt opgave i det videre arbejde for bestyrelsen i TVGruppen.«

Det blev bekræftet af formanden for TVGruppen Nicolai Würtz:

»Jeg kan nikke til problemet. Vi kender alle den der med, at når der endelig bliver givet "go!" på en produktion, skal den i fjernsynet allerede om tre uger, selv om broadcasterne har brugt tre måneder på at beslutte sig,« som han formulerede det.

0 Kommentarer