Tv-seningen går frem i Norden

Der bliver set stadig mere tv i Norden - trods fremvæksten af nye medier. En opgørelse i Dagens Media viser markant vækst i første kvartal i særligt Norge og til dels også Danmark.

Der bliver set stadig mere tv i Norden – trods fremvæksten af nye medier. En opgørelse i Dagens Media viser markant vækst i første kvartal i særligt Norge og til dels også Danmark.

De kommercielle tv-kanaler kan glæde sig gover udviklingen, for lavere priser betyder samtidig, at annoncørerne er de store vindere i de nordiske lande, skriver Dagens Media.

Eneste undtaelse er Finland, hvor udviklingen går i den modsatte retning.

Patrick Wallin, der er tv-chef i mediabureaet Mediacom, har set nærmere på tv-markedet og konstaterer en øget fragmentering – særligt i Sverige.

»Sverige står stærkt, det danske marked har været stabilt i mange år, og problemerne i Norge ser ud til at vende. Det er kun Finland, som er hårdt ramt, og her er der ingen tegn på bedring,« udtaler Patrick Wallin.

I Danmark faldt medieinvesteringerne i tv i første kvartal med 2 pct. sammenlignet med samme periode året før. Men samtidig steg andelen af kommercielle tv-seere i alderen 15-44 år med hele 13 pct. Og ser man på befolkningen som hele, så brugte danskerne 11 pct. mere tid på kommercielt tv i første kvartal 2008.

»Men i løbet af 2009 kommer der til at ske ting og sager i både Noge og Danmark, for da skal landene digitaliseres,« siger Patrick Wallin.

0 Kommentarer