Kildebeskyttelse

TV Midtvest indgår forlig med kioskejer i sag, hvor journalist anklages for løgn

TV Midt Vest afviser at have begået fejl i sag, hvor kioskejer fik dom for at udlevere bånd med videoovervågning. Nu har de indgået forlig med kioskejeren, men er fortsat ikke enige om forløbet

Det vakte opsigt, da det i Viborg Stifts Folkeblad i sidste uge kom frem, at en kioskejer fra Viborg er idømt en bøde på 20.000 kroner for at have udleveret videoovervågningsmateriale til en journalist fra TV Midtvest. Ifølge dommen havde journalisten nemlig løjet over for kioskejeren for at få videomaterialet og sagt, at han havde tilladelse fra politiets efterforskningsleder.

Retssagen igennem nægtede TV Midtvest at vidne i sagen med henvisning til kildebeskyttelsen – en forklaring, som flere eksperter har sået tvivl om over for Journalisten.

Nu tager den opsigtsvækkende sag endnu en spektakulær drejning: TV Midtvest og kioskejeren har indgået en aftale i sagen. Det bekræfter både Lone Sunesen, direktør på TV Midtvest, og kioskejer Tom Høiris.

”Vores advokater har haft en dialog, og de har i fortrolighed fundet en mindelig løsning,” siger Lone Sunesen.

Ingen af parterne vil oplyse, hvad forliget går ud på, da det er fortroligt ifølge aftalen.

Aldrig prøvet noget lignende

”Vi mener, der har været misforståelser i det her forløb. Ingen af parterne har haft til hensigt at bringe nogen i klemme her,” siger Lone Sunesen.

Når du siger, at I aldrig har haft til hensigt at bringe nogen i klemme, så ligger der vel også i det, at I påtager jer en del af skylden for, at kioskejeren endte med at blive dømt for overtrædelse af databeskyttelsesforordningen?

”Nej, det gør der egentlig ikke. Der ligger det, at vi mener, at der har været misforståelser i det her forløb, og nu har vi fundet en mindelig løsning.”

Er parterne enige om, at der har været misforståelser?

”Vi er i hvert fald kommet frem til, at der har været en utilsigtet situation, som vi mener beror på nogle misforståelser. Nu har vi fundet en mindelig aftale, og nu ser vi fremad.”

Er det sådan, hver gang der opstår misforståelser mellem en TV Midtvest-medarbejder og en kilde, at så kan man indgå forlig med jer?

”Det her er så usædvanlig en situation for os og så usædvanligt og ærgerligt for alle parter, at det her mener vi er en helt enkeltstående oplevelse. Vi har aldrig prøvet det før, og jeg håber heller ikke, vi kommer til det igen,” siger Lone Sunesen.

Men mener TV Midtvest, at I har begået fejl i denne her sag?

”Vi mener, at der er opstået misforståelser i forløbet.”

Dropper civilt søgsmål

Lone Sunesen kalder sagen ’bare træls’ og siger, at hun og de øvrige involverede fra TV Midtvest er rigtigt kede af sagen. Også af, at der nu ligger en dom i byretten i Viborg, hvor det fremgår, at en journalist på mediet har løjet sig til videoovervågningsmateriale.

”Det er ualmindeligt træls og ærgerligt, for vi værner utroligt meget om vores troværdighed. Især i forhold til midt- og vestjyderne, dem vi lever for at lave noget til, til hverdag,” siger tv-direktøren.

Tom Høiris, den dømte kioskejer fra Viborg, kan ikke genkende, at udleveringen af videoovervågningsmaterialet er sket på grund af ’misforståelser’ mellem parterne, som Lone Sunesen siger.

”Hvis jeg har misforstået noget, så er det også et tegn på, at jeg har sagt noget i retten, der ikke er rigtigt,” siger Tom Høiris.

Han har dog besluttet at droppe det civile søgsmål, han ellers havde overvejet, fordi der nu er indgået forlig.

”Vi er da landet der, hvor vi er nået til enighed,” konstaterer han.

0 Kommentarer