Tv-gruppen får fodfæste

 

 

TV-gruppen under Dansk Journalistforbund, DJ, er efter et flerårigt tilløb ved at få fat i tv- og filmbranchen. Det har taget to-tre år at gøre Journalistforbundet »lækkert« for en gruppe mennesker, der normalt skyer ord som »solidaritet« og »kollektive overenskomster«.

»Foreløbig er 620 med i TV-gruppen ud af potentielt 2.000-2.500 i produktionsmiljøet, og det er vi godt tilfredse med,« siger Lone Amtrup fra DJ. TV-gruppen består af folk, der producerer indslag og programmer for private produktionsselskaber. Ansatte på DR og TV 2 er ikke med i TV-gruppen. Medarbejderne på de to store tv-stationer har egne veletablerede medarbejderforeninger og overenskomster.

Der er små 100 produktionsselskaber i tv- og filmbranchen, og foreløbig er der dannet medarbejderforeninger på Bastard Film og Easy Film samt kontaktpersoner på en række af de største produktionsselskaber. Et af TV-gruppens vigtigste resultater hidtil er en fleksibel aftale med Film- og tv-arbejder Foreningen, FAF, og Producentforeningen. Den aftale skal til afstemning, og resultatet offentliggøres den 29. september.

 

0 Kommentarer