TV-efterlysning af dansk agent var en succes

SVT's gravegruppe fik mange brugbare henvendelser, da de helt utraditionelt efterlyste en dansk efterretningsagent på direkte tv.

SVT's gravegruppe fik mange brugbare henvendelser, da de helt utraditionelt efterlyste en dansk efterretningsagent på direkte tv.

»Crowd sourcing rules!« udbryder gravejournalisten Fredrik Laurin, da han fortæller om resultatet af den tv-efterlysning, SVT ganske utraditionelt bragte for tre uger siden.

Baggrunden var arbejdet med en dokumentar omkring svensk efterretningstjenestes samarbejde med fremmede magter. En af de manglende brikker i historien er en angiveligt dansk kvindelig agent, og her valgte journalisterne at bede offentligheden om hjælp på direkte tv.

Og det var en god ide, konstaterer Fredrik Laurin.

»Vi har fået et antal kvalificerede henvendelser, både fra Sverige og Danmark. Dem har vi arbejdet videre med, og det har givet gode resultater. Jeg er positivt overrasket over, hvor velvillige almenheden og kollegerne har været med at hjælpe os i denne sag,« fortæller han.

Han vil ikke fortælle, om man reelt har fundet den kvindelige agent, ligesom han er meget tilbageholdende med at fortælle om de oplysninger, der er kommet frem af hensyn til historien og kildernes beskyttelse.

Sagen kan vise sig at være interessant også i dansk perspektiv. Den kvindelige agent, der angiveligt har repræsenteret en dansk sikkerhedstjeneste, spiller en rolle i en sag, hvor en svensk statsborger blev tilbageholdt og tortureret gennem 17 dage i Libanon.

Ifølge Fredrik Laurin er der dog stadig meget research i vente, og han kan ikke sige noget om, hvornår dokumentar-produktionen vil være klar til udsendelse.

0 Kommentarer