TV-Avisens seersucces flytter ikke TV 2 Nyhederne

TV 2 har ingen planer om at ændre på sendetidspunktet for TV 2 Nyhederne, selv om DR har haft succes med flytte TV-Avisen til klokken 21.30.

TV 2 har ingen planer om at ændre på sendetidspunktet for TV 2 Nyhederne, selv om DR har haft succes med flytte TV-Avisen til klokken 21.30.

Efter TV-Avisen blev omlagt og flyttet fra klokken 21 til 21.30 er antallet af nyhedsseere steget med 13 procent. Væksten i TV-Avisen-seere har været størst blandt de 21-50-årige. Det viser tal fra Gallups Tv-Metermålringer. For DR er tallene særligt glædelige, fordi antallet af seerne til TV-Avisen er faldet støt de senere år.

Men det nye sendetidspunkt betyder ikke, at TV 2 har planer om at flytte TV 2 Nyhederne. Det forklarer nyhedsdirektør Michael Dyrby i en mail til journalisten.dk

Han fortæller, at det er for tidligt at vurdere, hvordan de nye sendetider for DR, falder ud.
»Umiddelbart har det været positivt for DR – og tillykke med det – men nu ved alle andre broadcastere, hvordan seermønstrene begynder at tegne sig. De vil naturligvis alle agere efter dette,« forklarer han.

Ifølge Michael Dyrby er det "rigtige" nyhedssendetidspunkter for TV 2 Nyhederne fortsat klokken 19.00 og 22.00.
»Det er klart, at vi hele tiden skal vurdere hele TV 2s sendeplan. Hvis seerne ikke bryder sig om den, bliver vi naturligvis nødt til at ændre os. Sådan har det altid været.«

I første omgang koncentrerer TV 2 sig om give Nyhyderne et løft ved at flere historier bliver gjort direkte anvendelige for brugerne. Senere følger et nyt studie i Odense. Trods TV-avisens fremgang i sidste uge foregår cirka 70 procent af al nyhedssening fortsat på TV2 eller TV2 News, forklarer nyhedsdirektøren.

0 Kommentarer