TV Avisen: Politiet sigter Jacob Winther i lækagesagen

Politiet har sigtet en hemmelig person i lækagesagen. Ifølge TV Avisen er det den tidligere pressechef Jacob Winther. S kræver nu en uvildig undersøgelse. Ifølge mediejurist Oluf Jørgensen kan sagen være meget alvorlig. (Opdateret 11:55)

Politiet har sigtet en hemmelig person i lækagesagen. Ifølge TV Avisen er det den tidligere pressechef Jacob Winther. S kræver nu en uvildig undersøgelse. Ifølge mediejurist Oluf Jørgensen kan sagen være meget alvorlig. (Opdateret 11:55)

I TV Avisen i aftes klokken 21 kunne DR fortælle, at to af hinanden uafhængige kilder har bekræftet, at det er Søren Gades tidligere pressechef, Jacob Winter, der er sigtet i lækagesagen. Det skriver Politiken.dk.

Tidligere på dagen kom det frem, at politiet har sigtet en unavngiven person, men forsvarsadvokaten ønskede ikke at sige hvem, og han arbejder i øvrigt for et navneforbud. Det beslutter Københavns Byret i dag.

Politiet bekræfter, at én person er sigtet, men de ønsker heller ikke at fortælle hvem.

Den sigtede er anklaget for at have brudt sin tavshedspligt og lækket oplysninger om indsættelse af de danske jægersoldater i Irak i 2007.

Samtidig med at retten har pustet nyt liv i lækagesagen, kræver S, at der skal graves videre i de politiske aspekter af sagen. Ifølge Berlingske.dk kræver partiet nu en uvildig undersøgelse. Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, siger:

“Alene det, at man har fundet så mange oplysninger, at man har rejst sagen, er interessant. Vi vil gerne vide, hvad der er sket i Danmark. Hvem har initieret det og hvornår.”

Hvis den sigtede person i lækagesagen viser sig at være tidligere spindoktor Jacob Winther, som DR hævdede i aftes, er sagen i øvrigt ganske alvorlig, vurderer mediejurist Oluf Jørgensen.

Straffen risikerer ovenikøbet at blive langt strengere end den straf, som den tidligere officer i Forsvarets Efterretningstjeneste, Frank Grevel, blev idømt i en tilsvarende sag om brud på straffelovens regel om tavshedspligt

I sin tid lækkede Frank Grevel hemmelige oplysninger til Berlingske Tidende og blev idømt fire måneders fængsel.

“I Grevil-sagen var der tale om gamle oplysninger, som lå til grund for en politisk beslutning, der var truffet et år tidligere. Her er der tale om en lækage, der handler om en specialenhed (Jægerkorpset, red.) som var ved at blive sendt ud. Så når man skal vurdere, hvorvidt oplysningerne skaber risici for soldaterne, vil jeg mene, at denne her sag er langt mere alvorlig,” siger Oluf Jørgensen til berlingske.dk.

(Opdateret 11:55 med kommentarer fra Oluf Jørgensen)

0 Kommentarer