TV Avisen bruger blå politikere som cases

To gange på en aften blev blå politikere i TV Avisen fremstillet som helt almindelige mennesker, der var utilfredse med regeringens politik. DR beklager fejlen og vil nu indskærpe over for medarbejderne, at det ikke må ske igen, siger souschef til Journalisten.dk.

To gange på en aften blev blå politikere i TV Avisen fremstillet som helt almindelige mennesker, der var utilfredse med regeringens politik. DR beklager fejlen og vil nu indskærpe over for medarbejderne, at det ikke må ske igen, siger souschef til Journalisten.dk.

Regeringen har haft en hård medfart i pressen de sidste par dage. Men to af de almindelige mennesker, der fik lov at kritisere regeringens politik i bedste sendetid i tirsdags, var slet ikke så almindelige.

I to forskellige nyhedsindslag tirsdag aften, brugte TV Avisen borgerlige politikere som almindelige cases, der var imod regeringens politik. Det var en folketingskandidat fra de Konservative og en byrådspolitiker fra Venstre.

»Det bør ikke ske. Det er en fejl, og vi indskærper nu over for medarbejderne, at det ikke må ske igen,« siger Jakob Kwon, der er souschef på DR Nyheder, til Journalisten.dk.

Det første tilfælde var i TV Avisen 18.30 tirsdag d. 21. februar. Historien handler om, at regeringen efter at have droppet betalingsringen nu satser på at lokke folk over i kollektiv transport ved hjælp af lavere priser. Men ifølge undersøgelser kan det ikke lade sig gøre. I indslaget møder vi flere gange Brian Palmund, der præsenteres som en pendler mellem Albertslund og København.

»De kunne gøre det gratis, men det ville ikke flytte noget for mig,« siger Brian Palmund, der ud over at være pendler også sidder i byrådet i Albertslund for Venstre.

Et indslag senere på aftenen handler om regeringens lovforslag, der vil få priserne på blandt andet amerikanske magasiner til at stige voldsomt. Det er "abonnent" Rune Kristensen ikke særlig tilfreds med. Rune Kristensen er folketingskandidat for de Konservative og tidligere formand for Konservativ Ungdom.

»Det er blevet vurderet, at historierne ikke var så politiske, at det diskvalificerede politikere som cases. Men det er en fejl,« siger Jakob Kwon.

»Politikere er ofte dem, der er aktive i debatterne, og det er ofte i debatterne rundt omkring, at vi finder vores case-personer. Brian Palmund for eksempel fandt vi, fordi han var aktiv i en Facebook-gruppe mod betalingsringen. Det var først, da journalisten mødte ham, at han fik at vide, at han sad i byrådet,« siger Jakob Kwon.

15 Kommentarer

Mikael Smidt Jensen
15. SEPTEMBER 2012
Re: TV Avisen bruger blå politikere som cases

som gammel og heldigvis pensioneret journalist finder jeg det sørgeligt... men jeg har forlængst mistet tilliden til såvel DR som TV2 og langt størstedelen af den skrevne presse... de synes alle at være opkøbt af stærke økonomisk-højrepolitiske interesser, og der bliver flere og flere eksempler på, at man ganske enkelt ikke kan stole på dem...
personligt har jeg ikke set tv i over 10 år og læser kun undtagelsesvis aviser og dagblade...
det har gjort mit liv bedre og højnet mit informationsniveau selv at finde de sande versioner af nyhederne på nettet i stedet...
jeg anbefaler alle at gøre det samme... livet er for kort til manipulerede nyheder...

Bent Sømod
15. SEPTEMBER 2012
Re: TV Avisen bruger blå politikere som cases
Sjovt at konstatere at de blå smølfe-kommentatorer herover ikke engang har opdaget at TV-Avisen for længst under det libarale pseudodemokrati orkestreret af Fogh og Løkke blev overtaget af de blå lejesvende :-) Tilsvarende trist at konstatere, at der tilsyneladende ikke er nogen som helst tegn på at den tilstand vil ændre sig selv et år efter at demokratiet er genindført.
Joakim Ditlev
13. MARTS 2012
Re: TV Avisen bruger blå politikere som cases

Det har ikke med politik at gøre, men det undrer mig at DR ikke er blevet bedre til at tjekke deres kilder efter denne sag. 

I 18.30 Nyhederne har de netop bragt et indslag om boom i antallet af indbrud. Her indgår Eilif Nørgaard som case og han fortæller historien om et indbrud der skete i hans hjem for et par år siden. Hvad indslaget undlader at fortælle er, at casen også er direktør i et mindre forsikringsselskab... Problematisk???

Kenneth Gaarslev
25. FEBRUAR 2012
Re: TV Avisen bruger blå politikere - hvor skrækkeligt !
 Efter i årevis at være fyldt med venstreorienteret ævl, er det faktisk befriende, at andre kan komme til orde i DR, oven i købet med - helt berettiget kritik - af tåbelige forslag.

Skatteringen havde som sit primære formål af tilfredsstille Stalinistisk Folkeparti og deres endnu mere maskerede komunistvenner i Enhedslisten.

Effekten af ringen ville være = 0 på alle andre områder end udgiften for de borgere, der nødvendigvis måtte passere den - politikere formentlig også gratis på dette område - og de reelle trængselsproblemer i København, har skatteyderne betalt dyrt for, i form at de omfattende arealindskrængninger af vejnettet, flaskehalsetableringer, modgående ensretninger, fjernelse af p-pladser m.m.

Til gengæld er der jo ingen af fortalerne, der har mod til rent ud at sige det de mener - København skal være helt bilfri - undtagen for os, meget travle politikere!

 

djørup
24. FEBRUAR 2012
Re: TV Avisen bruger blå politikere som cases

Hele debatten om betalingsringen, skulle ses nærmere efter i sømmene. Meilstrup har pippet lidt om det på TV2news.

Mener TV avisen, at de har dækket sagen fra alle vinkler, vil jeg søge andre kilder til nyheder, selv om det er svært at finde nuancer i de danske medier

Flere