TV 2s spareplan koster gravegruppen livet

Fyringsrunden er gået særlig hårdt ud over nyhedsafdelingen. 42 stillinger er nedlagt, men nyhedschef Michael Dyrby mener, den almindelige seer skal have luppen frem for at se forskel på skærmen.

Fyringsrunden er gået særlig hårdt ud over nyhedsafdelingen. 42 stillinger er nedlagt, men nyhedschef Michael Dyrby mener, den almindelige seer skal have luppen frem for at se forskel på skærmen.

I går sagde TV 2s nyhedsafdeling farvel til 42 medarbejdere. 24 blev afskediget og 9 havde valgt at gå frivilligt. Resten tæller ubesatte stillinger og stillinger, der ikke genbesættes.

Afskedigelserne får også konsekvenser for de cirka 280 medarbejdere, der er tilbage. De skal løbe hurtigere og vænne sig til nye arbejdsgange. Desuden bliver hele gravegruppen nedlagt.

»Vi skulle finde så mange mennesker og så mange penge, at vi ikke kunne nøjes med at tage grønthøsteren i brug. Vi måtte skære i klumper,« siger nyhedschef Michael Dyrby til Journalisten.dk.

Det betyder ikke, at hele gravegruppen er afskediget. Nogle er fortsat at finde i nyhedsgruppen, og TV 2 vil stadig grave, lover nyhedschefen. Han erkender dog, at det bliver en af de store fremtidige opgaver at finde ressourcerne til det.

»Vi får naturligvis færre afslørende nyheder og dokumentarprogrammer produceret internt i nyhedsafdelingen. Men vi vil stadig have samme fokus og styrke i den løbende nyhedsdækning.«

– Hvordan vil I helt konkret sikre det med 42 færre i afdelingen?

»Ambitionen er, at vi fortsat skal være stærke i at indsamle nyheder. Vi holder frontlinjen fri og afskediger ikke folk i marken. I stedet har vi fundet mange ressourcer eksempelvis i bearbejdningen af indslagene. Mange journalister og fotografer vil selv komme til at redigere deres indslag og vi forsøger at automatisere flest mulige processer i produktionsgangen. Men det er klart, at folk skal løbe hurtigere. Og grønthøsteren bruges også, når det kommer til SNG, rejser, indkøb, tog, hotel, taxa…«

– Merete Eldrup vil jo ikke afvise, at spareplanen kan få konsekvenser for kvaliteten af det, seerne får serveret på skærmen. Hvor mærkbar vurderer du, at fyringsrunden vil være i TV 2s nyhedsudsendelser?

»Det lyder kynisk, når så mange mennesker forlader os, men jeg tror, man skal have luppen frem for at opdage det. Det er klart, at branchefolk vil se og mærke det, men ikke den almindelige seer. Jo, på nogle områder vil vi måske mangle hastigheden og omhyggeligheden – og det kunstneriske indtryk bliver måske ikke helt det samme lige her i starten.«

Nedsættelsen af gravegruppen var et af tidligere direktør Per Mikael Jensens initiativer. Læs TV 2 svigter løfterne om afsløringer.

0 Kommentarer