TV 2’s seerredaktør kritiserer taxa-fup

Lars Bennike er overrasket og skuffet over, at programmet "Taxaquizzen" caster sine deltagere. Men det er ikke journalistik, så seerne kan ikke forvente skinbarlig virkelighed, siger han.

Lars Bennike er overrasket og skuffet over, at programmet "Taxaquizzen" caster sine deltagere. Men det er ikke journalistik, så seerne kan ikke forvente skinbarlig virkelighed, siger han.


Journalisten.dk kunne i går afsløre, at de tilfældigt udvalgte deltagere i TV 2's program "Taxaquizzen" ikke er så tilfældige endda. Programmet har hyret en såkaldt streetcaster til at line deltagere op til quizzen.

Programmet er ellers blevet rost for sin autenticitet. Men den ros trækker flere tv-anmeldere nu tilbage. Og TV 2's egen seerredaktør, Lars Bennike, mener, at programmet har et problem i forhold til sine seeres forventninger.

»Præmissen for det her program er, at det er helt tilfældige folk, som prajer en taxa på gaden og bliver oprigtigt overraskede over at træde ind i et quizprogram. Det er den forventning, man har som seer,« siger Lars Bennike i dag til Berlingske.dk.

»Svindel og humbug,« kaldet tv-anmelder på Politiken Henrik Palle det, da fagbladet Journalisten afslørede "Taxaquizzens" metoder for ham. Men det, at programmet ikke er 100 procent sandt, er ikke nødvendigvis et problem, lyder det fra Lars Bennike.

»"Taxa-quizzen" er slet ikke journalistik, det er et underholdningsprogram. Derfor gælder andre standarder. Det er ikke den skinbarlige virkelighed, der præsenteres i programmet. Man må som seer forvente, at der klippes og redigeres i et langt større omfang end i et journalistisk program,« siger han.

Pelle Hvenegaard, redaktør på programmet, mener, at "Taxaquizzens" troværdighed er i orden.

»Grundlæggende håber jeg, at folk er skideligeglade med, hvordan deltagerne er kommet med i programmet, så længe det er underholdende,« siger han til Berlingske.

0 Kommentarer