Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:07 18.06.2021 Anna Sol Jørgensen

TV 2’s seer-redaktør vil have udleveret alt materiale om usand grønlandshistorie

Seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, går ind i sagen om den usande historie om Múte B. Egede, som blev bragt på Tv2.dk den 2. april og har bedt om at få alt materiale udleveret for at kortlægge forløbet op til udgivelsen.

Det siger han til MediaWatch.

”Det, jeg måske kan bidrage med her, er at se på, hvor det er gået galt i processerne, og hvad man eventuelt kan gøre systemisk for at undgå, at noget lignende sker en anden gang,” siger Lars Bennike til MediaWatch.

Han undrer sig over og kalder det ”graverende”, at Múte B. Egede ikke er blevet forelagt kritikken, før historien blev publiceret.

Sagen om den usande historie tog fart i sidste uge, da Ekstra Bladet bragte flere historier om processen op til udgivelsen. Det er siden kommet frem, at tre medarbejdere følte sig presset af en chef til at skrive historien, der fremsatte falske anklager om Múte B. Egede, der på udgivelsestidspunktet var kandidat til posten som landsstyreformand i Grønland.

Flere kilder advarede TV 2 om, at historien kunne bygge på et tip fra en kilde med interesser i valgets udfald. Múte B. Egede selv mener, at historien er blevet plantet for at påvirke valget, som han vandt.

Det var redaktionschef på TV 2 News Ulla Østergaard, der havde chefansvaret for TV 2’s dækning af valget i Grønland. Hun valgte i går at fratræde sin stilling på grund af kritikken af historien.

TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors, har siden udtalt i en pressemeddelelse, at hun har opfordret seerredaktøren til at gå ind i sagen.

SENESTE NYT

Flere nyheder