TV 2’s øverste ledelse kendte til Dyrbys ”upassende adfærd”

Direktionen på TV 2 fik udleveret en trivselsundersøgelse, hvor det fremgik, at Michael Dyrby havde handlet grænseoverskridende og upassende

Efter mange dages tavshed stillede B.T.-chefredaktør Michael Dyrby onsdag op til interview i foreløbigt tre udvalgte medier.

I et interview til Berlingske siger han blandt andet om sin upassende adfærd som tidligere øverste chef for nyhedsafdelingen på TV 2, at tv-stationens øverste ledelse var klar over det.

”Der var eksempelvis de her trivselsundersøgelser, der bliver lavet, hvor alle afdelinger på TV 2, cheferne og afdelingerne bliver undersøgt. Det er en undersøgelse, der går til hele direktionen. Og der var nogle medarbejdere, der havde skrevet kommentarer om, at de syntes, min opførsel var grænseoverskridende og upassende. Og det var jo mega pinligt, og jeg var virkelig pinlig over, at de andre direktionsmedlemmer skulle sidde og læse det,” siger Michael Dyrby i interviewet.

Dengang hed den øverste chef på TV 2 Merete Eldrup. Hun var administrerende direktør for TV 2 fra 2007 til 2019.

Daværende topchef bekræfter 

Over for TV 2 bekræfter Merete Eldrup historien om den konkrete medarbejdertilfredhedsundersøgelse (MTU):

”Der var et år, hvor der i MTU’en var nogle klare hentydninger til en adfærd, der ikke var i orden, hos en leder på Nyhederne. De hentydninger fulgte jeg op på og tog det op med vedkommende leder,” svarer Merete Eldrup på skrift.

Merete Eldrup bekræfter over for TV 2, at den pågældende leder var Michael Dyrby, men hun ønsker ikke at kommentere yderligere.

Til Jyllands-Posten har Merete Eldrup tidligere fortalt, at hun ikke gjorde nok for at forebygge sexisme og krænkelser.

I interviewet med Berlingske erkender Michael Dyrby også, at han har gjort sig skyldig i både sexisme, dårlig dømmekraft, at han har været magtfuldkommen og har haft upassende forhold til ansatte i sin tid på TV 2.

Krab freder Dyrby

Efter udgivelsen af dokumentaren om MeToo på TV 2 har Michael Dyrby fået kritik for ikke at stille op til interviews om sit eget ansvar som tidligere TV 2-chef.

Journalisten kunne i onsdags fortælle, at der var indkaldt til stormøde på B.T., hvor koncernchef Anders Krab-Johansen orienterede medarbejderne om, at Michael Dyrby var blevet opfordret til at holde nogle fridage.

Til Ritzau siger Anders Krab-Johansen, at Michael Dyrby i hans optik kan fortsætte som ansvarshavende chefredaktør for B.T.:

”Når det gælder Michael Dyrbys ansættelse som chefredaktør for B.T., er det en præmis, at man opfører sig ordentligt.”

”Vi har haft en alvorlig samtale. Dyrby kender mine synspunkter og mine forventninger. Og derfor fortsætter samarbejdet,” siger Anders Krab-Johansen.

Her på Journalisten har vi ad flere omgange forgæves anmodet Michael Dyrby om at stille op til interview og også forsøgt indirekte via Michael Dyrbys advokat.

Journalisten forsøger også at få en kommentar fra TV 2’s nuværende topchef, Anne Stig Christensen.

 

 

0 Kommentarer