Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:44 11.06.2021 Anna Sol Jørgensen

TV 2’s nyhedsdirektør: Sag om falsk historie om grønlandsk kandidat er håndteret internt

TV 2 begik to alvorlige fejl, da de få dage inden det grønlandske valg i foråret udgav en udokumenteret og usand historie om Múte B. Egede, der stillede op som kandidat til posten som landsstyreformand.

Det siger TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors, til Politiken. Her bekræfter hun også, at det var redaktionschef Ulla Østergaard, der havde ansvaret for dækningen af valget i Grønland og dermed også beslutningen om at bringe historien.

Derudover oplyser hun, at der har fundet en intern håndtering af sagen sted:

”Hvordan vi håndterer det internt, vil jeg ikke gå ind i her. Men jeg kan bekræfte, at vi har taget det her seriøst, og at der har fundet en intern håndtering sted,” skriver Ulla Pors til Politiken.

Historien blev bragt hos TV 2 den 2. april, hvor det beskrives, at han tidligere havde undladt at erklære sig inhabil i to sager.

Der var bare ikke hold i historien, og kritikken blev aldrig forelagt Múte B. Egede, der mener, at den var et forsøg på at påvirke det grønlandske valg. Den 4. april bragte TV 2 en rettelse, og først den 7. april, dagen efter valget, blev hele artiklen beklaget.

Inden historien blev udgivet, advarede flere kilder TV 2 om, at historien kunne bygge på et tip fra nogen, der har interesser i sagen.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder