TV 2’s nye sportskanal satser på mindre idrætsgrene

Selv om der stadig mangler at blive slebet en del hjørner på konceptet for TV 2's nye sportskanal, kan sportschef Frederik Lauesen nu løfte sløret for nogle af planerne med kanalen: »Vi tror på, at der kan opbygges interesse for mindre idrætsgrene«

TV 2 Sporten er hele Danmarks hjemmebane, lyder sloganet. Og fra 2015 breder hjemmebanen sig til en helt ny sportskanal, som erstatter TV 2 Film.

Kanalen, som endnu ikke har fået sit navn, skal konkurrere med blandt andre Viasat om de sportsinteresserede seere. Konceptet for kanalen er endnu ikke helt på plads, men ifølge Frederik Lauesen, TV 2's sportschef, er der behov for endnu en sportskanal til danskerne. 

»Jeg ser den her kanal som en mulighed for, at TV 2 står på egne ben i forhold til sporten. Der er en kæmpe konkurrence fra mange dygtige konkurrenter, men vi føler, at vi har fundet et hul, som kræver en ny kanal,« siger Frederik Lauesen.

Satser på mindre sportsgrene
Den nye sportskanal kaster ikke budgettet efter dyre fodboldrettigheder. I stedet satser kanalen på at gøre danskerne klogere på mindre kendte sportsgrene, forklarer Frederik Lauesen:

»Vi oplever en stor opbakning i dansk idræt til at komme bredere rundt i sportsverdenen. Derfor har vi også fravalgt at sende fodbold fra de store ligaer, som er en af de rigtig dyre poster, siger han. 

»Vi får pengene til at række lidt længere ved at satse på mindre sportsgrene som basket og ishockey for eksempel.«

Ansætter flere folk
TV 2 har arbejdet på at lancere sportskanalen i halvandet år, men først efter sommerferien var de for alvor klar til at puste liv i planerne. Der er dog stadig mange elementer, som skal på plads, før kanalen kan gå i luften i 2015.

»Vi skal ansætte nogle flere folk, men det er endnu svært at sige, hvor mange det drejer sig om. Vi har allerede ansat nogle stykker. Der er en del synergi i det, for vi har heldigvis en solid og dygtig redaktion og en masse talenter på TV 2, som også skal bidrage med stof til den nye kanal,« forklarer Frederik Lauesen.

Der bliver stadig sendt store sportsevents på TV 2's hovedkanal, men indholdsmæssigt kommer den nye sportskanal blandt andet til at levere egenproducerede sportsmagasiner.

»TV 2 er i forvejen Danmarks håndboldkanal. Men ud over det kommer vi til at pakke store sportsevents ind i vores helt egne magasiner og analyser, og vi fordansker udenlandske kampe ved at sætte vores egne kommentatorer på. Vi har store ambitioner om at lave vores egne sportsmagasiner,« siger Frederik Lauesen.

Har forsøgt sig før
Det er ikke første gang, TV 2 prøver kræfter med drømmen om en sportskanal. Det er sket to gange før – senest forsøgte de sig med et samarbejde med Viasat i 2007. Det resulterede dog i en lukket sportskanal og et underskud i koncernen i 2008.

»Vi var rigtig glade for den kanal, men problemet var, at på grund af diverse forbehold var det besværligt at have indflydelse på kanalens indhold. Vi kunne ikke bare levere stof til den, fordi den fungerede selvstændigt,« forklarer Frederik Lauesen.

Når nu det ikke gik de andre gange, I forsøgte at starte en ny sportskanal, hvorfor kommer det så til at gå godt denne gang?  

»Vi tror på, at der kan opbygges interesse for mindre idrætsgrene, ligesom vi gjorde det med Tour de France i sin tid. Hvis man er dygtig til at forklare, hvorfor det er spændende, så tror jeg på, at der er et marked for at gøre folk klogere. Det er selvfølgelig et sats, og det er vi helt klar over. Men det er en stor passion for sport, som driver os,« siger Frederik Lauesen.