Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:41 21.07.2021 Esben Christensen

TV 2’s metoo-forbud for journalister fremhævet i EU-rapport

EU-kommissionen udkom i går med en rapport om, hvordan det fra et juridisk synspunkt går i medlemslandene, og her har de blandt andet stillet skarpt på situationen for medier.

Generelt er konklusionen, at medierne har fornuftige forhold i Danmark. Der er ros til reguleringsorganet i form af Radio- og Tv-nævnet, og rapporten vurderer, at støtten til pressede medier under coronapandemien har opfyldt sine formål.

Der er dog også malurt i bægeret. Den danske offentlighedslov bliver vurderet til at placere restriktioner på offentlighedens adgang til offentlige dokumenter, og rapporten fremhæver, at Danmark ikke har underskrevet eller ratificeret Europarådets konvention på området.

Beskyttelsen af journalister er generelt meget stærk i Danmark, fastslår EU-kommissionen. Den fremhæver imidlertid en enkelt sag fra det forgangne år, nemlig TV 2’s beslutning om, at journalister, der skrev under på en støtteerklæring til Sofie Linde, ikke måtte dække sagen. Men generelt er beskyttelsen af journalister stærk:

”Journalister er ikke udsat for smædekampagner fra regeringen eller andre aktører, der er ingen angreb på uafhængige medier, og retssager mod medier er sjældne i Danmark,” hedder det i rapporten.

SENESTE NYT

Flere nyheder