Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:45 08.12.2021 Sebastian Goos

TV 2’s direktør læste ikke indberetninger om Michael Dyrby

TV 2’s direktør læste ikke indberetninger om Michael Dyrby

Anne Engdal Stig Christensen, administrerende direktør for TV 2. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

TV 2’s nuværende administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, læste ikke den pågældende medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU), hvor Michael Dyrbys upassende opførsel blev beskrevet.

Det oplyser hun i et skriftligt svar til Journalisten.

”Jeg har siddet i direktionen med Michael Dyrby fra august 2013 til efteråret 2015, hvor han stoppede på TV 2. I et stort interview omtaler Dyrby nogle åbne kommentarer i en medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) i hans direktørtid på TV 2 – hvilken MTU ved jeg ikke. Under alle omstændigheder har jeg ikke læst de åbne kommentarer for hans område. Jeg læste udelukkende de åbne kommentarer for mit eget område, programområdet,” skriver hun.

Merete Eldrup, der var administrerende direktør for TV 2 fra 2007 til 2019, bekræfter, at en medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) i 2013-2014 nævnte Michael Dyrbys upassende opførsel som chef på TV 2. Hun siger til DR, at hun efterfølgende gav Michael Dyrby en advarsel. Da Michael Dyrby igen i 2015 kom i søgelyset på grund af kompromitterende materiale ”sagde jeg farvel til ham”, siger Merete Eldrup til DR.

I det skriftlige svar til Journalisten tilføjer Anne Engdal Stig Christensen, at historierne fra TV 2’s fortid er rystende:

”Michael Dyrby har sagt det direkte: Han var problemet, han har krænket, han har været magtfuldkommen, han har haft upassende forhold. Omfanget ryster ham selv, og omfanget ryster i dén grad også mig,” skriver hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder