Public service er fint nok. Men kravene i dag er for skrappe til, at TV 2 kan blive en sund forretning. Derfor skal politikerne slække på kravene, meddeler TV 2s ledelse. Og så skal det koste penge, at se med fra 2011.
Flere indtægter og færre forpligtelser er opskriften på TV 2s succes i den kommende år. Reklamereglerne skal være mere lempelige, public serviceforpligtelserne mindre snævre og muligheden for at opkræve abonnementsbetaling skal fremrykkes med et år.
Det er nogle af punkterne på TV 2s ønskeliste til politikerne, som blev fremlagt af TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup og bestyrelsesformand Lars Liebst ved et pressemøde i dag. Ifølge TV 2 kæmper man i dag på ulige vilkår på et kommercielt marked, og det lider især hovedkanalen under økonomisk.
Derfor ønsker TV 2 mindre detailstyring og større kommerciel frihed.
- Product placement skal være tilladt
- Politiske reklamer skal være tilladt
- Abonnementsbetaling på hovedkanalen skal fremrykkes med et år, så den træder ikraft allerede 1. januar 2011
- Politikerne skal tillade flere reklameafbrydelser. (»Det er dog ikke sikkert, at TV 2 fuldt ud vil benytte sig af denne mulighed,« fremgår det.)
- Forpligtelserne på filmområdet bortfalder
Ønskelisten er en del af TV 2s nye koncernstrategi, der omfatter både TV 2s hovedkanal, nichekanalerne og TV 2 NET.
TV 2 er i dag underlagt en række retningslinjer, som bestemmer hvor mange timer TV 2 skal sende
inden for givne programkategorier, på hvilken kanal programmerne skal sendes, og hvornår på døgnet de skal sendes. TV 2 har desuden en forpligtelse til tegnsprogstolkning og til at livetekste danske programmer med en særlig teknik, som TV 2 er pålagt at medfinansiere udviklingen af.
Public service-kravene omfatter også den geografiske binding, at TV 2s hovedsæde og centrale nyhedsredaktion skal være placeret i Odense.
»Disse detaljerede krav ønsker TV 2 lempet for at frigive ressourcer til at styrke det kvalitative element i public service-forpligtelsen,« hedder det i en pressemdelelse.
Det gældende medieforlig står foran en genforhandling, så et nyt kan træde i kraft ved indgangen til 2011.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.