TV 2 vil stadig lave ’holy shit’

På søndag lukker Dags Dato, men det skal ikke ses som en nedprioritering af faktaområdet på TV2, siger programdirektør på TV 2.

På søndag lukker Dags Dato, men det skal ikke ses som en nedprioritering af faktaområdet på TV2, siger programdirektør på TV 2. Programdirektør Palle Strøm vil derimod opprioritere faktaområdet og går stadig efter, hvad tidligere administrerende direktør for TV 2, Per Mikael Jensen, kaldte 'holy shit'-historier.

Per Mikael Jensen lovede ved denne tid sidste år en gravergruppe på hele 20 mand, der skulle lave 'holy shit'-historier, hvilket er defineret som historier, der blev husket af alle. Gruppen skulle levere til Nyhederne, TV 2 News og Dags Dato.

Og 'holy shit'-historierne er stadig på tapetet ifølge programdirektør på TV 2, Palle Strøm, selv om Dags Dato lukker. Nedlæggelsen af Dags Dato bunder ifølge Palle Strøm i programmets koncept og ikke i det reelle indhold, som Palle Strøm ikke har noget at udsætte på. Konceptet var derimod ikke skarpt nok, og det blev for meget et program om 'noget om noget'.

»Folk har i dag brug for genkendelighed og en forståelse for, hvorfor de skal se et program. Det manglede Dags Dato,« siger Palle Strøm.

En anden årsag er ifølge Palle Strøm, at tiden er løbet fra nyhedsstoffet på en søndag aften, og at det seeren nu vil have er livsstil og underholdning.

»Seeren har i dag behov for noget andet end fordybelse,« siger Palle Strøm.

TV 2 vil nu udvikle programkoncepter, der passer bedre til de nye tider og vil i foråret komme med en række nye programmer inden for faktaområdet, herunder også programmer, der gør brug af den undersøgende og dybdeborende journalistik.

1 Kommentar

Jess Vidkær Nielsen
25. NOVEMBER 2007
Det her lugter af Rupert Murdoch "Journalistik"
Den ender med at der kun bliver plads til menneskeskæbne følelses-porno frakoblet samfundsbaggrund, med afsæt i snæversynet selvfiksering, navlehøjde snarere end øjenhøjde, den omsigsgribende intellektuelle dovenskab, medførende øget uvidenhed og dumhed er simpelthen utrolig, det høje samfundstade må være opretholdt af en meget lille elite af fagfolk, hvis man tager udgangspunkt i den generelle interesse for viden og det generelle åndsniveau i samfundet, det vil ikke undre mig hvis hele en såkaldt nyhedsudsendelse om 10 år næsten udelukkende handler om sladder historier om kendte og chok nyheder om farlig vold som drab og voldtægt, fuldstændig ignorerende af udlandsnyheder af enhver art end nogle enkelte småborgerligheds leflende fascinations indslag om USA, samt den lille borgers harme overfor norm brydere, en filmet udgave af Boulevard Presse Aviser som Ekstra Bladet.