TV 2 vil stadig lave ’holy shit’

På søndag lukker Dags Dato, men det skal ikke ses som en nedprioritering af faktaområdet på TV2, siger programdirektør på TV 2.

På søndag lukker Dags Dato, men det skal ikke ses som en nedprioritering af faktaområdet på TV2, siger programdirektør på TV 2. Programdirektør Palle Strøm vil derimod opprioritere faktaområdet og går stadig efter, hvad tidligere administrerende direktør for TV 2, Per Mikael Jensen, kaldte 'holy shit'-historier.

Per Mikael Jensen lovede ved denne tid sidste år en gravergruppe på hele 20 mand, der skulle lave 'holy shit'-historier, hvilket er defineret som historier, der blev husket af alle. Gruppen skulle levere til Nyhederne, TV 2 News og Dags Dato.

Og 'holy shit'-historierne er stadig på tapetet ifølge programdirektør på TV 2, Palle Strøm, selv om Dags Dato lukker. Nedlæggelsen af Dags Dato bunder ifølge Palle Strøm i programmets koncept og ikke i det reelle indhold, som Palle Strøm ikke har noget at udsætte på. Konceptet var derimod ikke skarpt nok, og det blev for meget et program om 'noget om noget'.

»Folk har i dag brug for genkendelighed og en forståelse for, hvorfor de skal se et program. Det manglede Dags Dato,« siger Palle Strøm.

En anden årsag er ifølge Palle Strøm, at tiden er løbet fra nyhedsstoffet på en søndag aften, og at det seeren nu vil have er livsstil og underholdning.

»Seeren har i dag behov for noget andet end fordybelse,« siger Palle Strøm.

TV 2 vil nu udvikle programkoncepter, der passer bedre til de nye tider og vil i foråret komme med en række nye programmer inden for faktaområdet, herunder også programmer, der gør brug af den undersøgende og dybdeborende journalistik.