TV 2 vil skrue ned for personhistorierne

TV 2 har viderebragt personhistorier, som de burde have holdt fingrene fra, siger kanalchef på News, Mikkel Hertz. Han nævner historien om Frank Jensen til julefrokost som eksempel. Opdateret.

TV 2 har viderebragt personhistorier, som de burde have holdt fingrene fra, siger kanalchef på News, Mikkel Hertz. Han nævner historien om Frank Jensen til julefrokost som eksempel. Opdateret.

TV 2 vil skrue ned for historierne om politikernes privatliv, skriver Politiken i dag.

»Jeg erkender jo, at vi en gang imellem har viderebragt historier uden at være tilstrækkelig kritiske«, siger TV 2 News' kanalchef Mikkel Hertz.

Hertz nævner blandt andet TV 2s citathistorie om overborgmester Frank Jensens opførsel ved en julefrokost. Her citerede TV 2 historien fra Ekstra Bladet.

»Det er en historie, som det er problematisk at kaste sig hovedkulds ind i, fordi den i første omgang bygger på anonyme kilder, og fordi der formelt set ikke eksisterer en sag på det tidspunkt. Jeg synes godt, vi kunne have undværet den. Det er så noget andet, i det øjeblik han selv eller apparatet omkring ham går ud og kommenterer på den«, siger Mikkel Hertz. 

Antallet af politiske skandaler er blevet tredoblet fra 1980'erne til 00'erne. Samtidig er det en voksende andel, der handler om politikernes privatliv, skriver Politiken.

Udmeldingen er ikke den første af sin slags. For et år siden erklærede både DR og TV 2, at de ville gøre op med de mange personfikserede historier.

»Ellers bliver det tabloidjournalistikken, som kommer til at sejre, og det er ikke til gavn for Danmark eller dansk politik,« sagde Ulrik Haagerup dengang til Politiken.

Han lovede, at DR ville droppe voxpops og meningsmålinger, der handlede specifikt om personsager. 

(Opdateret: Citaterne fra DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup var ikke fra samme artikel, men fra en ældre artikel – også fra Politiken.)

1 Kommentar

Per Meinertsen
12. JANUAR 2012
Re: TV 2 og DR vil droppe jagten på politikernes privatliv

Det var sandelig også på tide. Men tilbage står en undren over, hvorfor intelligente kanalchefer og nyhedsdirektører overhovedet lod dette foregå.

Og det har jo ikke skortet på behandling af emnet, fx i ATS.