TV 2 vil sætte den store dagsorden

Til september lancerer TV 2 en ny form for dagsordensættende fjernsyn, nemlig et såkaldt agenda-projekt. Det er den danske folkeskole, der bliver genstand for en bred journalistisk dækning i et halvt år.

Til september lancerer TV 2 en ny form for dagsordensættende fjernsyn, nemlig et såkaldt agenda-projekt. Det er den danske folkeskole, der bliver genstand for en bred journalistisk dækning i et halvt år.

Spydspidsen i TV 2s agenda-projekt bliver programserien ’Skolen’, der over otte programmer iværksætter og følger et eksperiment på en lille folkeskole i Gauerslund mellem Vejle og Fredericia. Gauerslund Skole tilhører den dårligste tredjedel af danske folkeskoler, og eksperimentet går ud på, om man på 100 dage kan hæve trivslen og det faglige niveau ved hjælp af nye undervisningsmetoder.

Umiddelbart kan det lyde som en doku-soap, men det er der slet ikke tale om, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm.

»Det her er ikke underholdning, det er fakta og journalistik, der skal sætte fokus på den danske folkeskole. Vi har valgt folkeskolen, fordi problemet har flere planer. Både det samfundsmæssige problem i, at folkeskolen ikke klarer sig bedre på internationalt niveau, og problemet for det enkelte barn, der bliver dårligere stillet i sin læring resten af livet,« siger Palle Strøm.

Eksperimentet ’Skolen’ er direkte udsprunget af programserien ’Plan B’, som TV 2 viste i foråret 2007. Her fulgte man ni elever, der ved hjælp af det pædagogiske princip ’læringsstile’ oplevede stor fremgang på få uger. ’Læringsstile’ er også det centrale pædagogiske værktøj i ’Skolen’.

Optagelserne til ’Skolen’ er afsluttet, og første program bliver sendt den 4. september.

»Uden at vi røber for meget, så vil jeg sige, at det er nogle meget interessante resultater, der er kommet ud af det,« siger Palle Strøm.

Men ’Skolen’ er ikke det eneste ben i TV 2s agenda-projekt. Fokuseringen på folkeskolen vil kunne mærkes i en række faktualitets- og nyhedsprogrammer. I den forbindelse er der blevet nedsat en styregruppe – en agenda-gruppe – på 7-10 mellemledere, der skal koordinere agendaens udbredelse i de forskellige afdelinger af TV 2. Lederen af gruppen bliver Jakob Nybroe, der er redaktionschef på TV2 Nyhederne.

»Med agenda-projekter vil vi kigge på centrale problemstillinger, der så belyses med fuld musik,« fortæller Palle Strøm.

Han anslår, at et agenda-projekt vil forløbe over et halvt års tid, og at der vil komme et agenda-projekt om året.

0 Kommentarer