Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:34 24.10.2022 Anna Sol Jørgensen

TV 2 vil lave eftersyn af kønsbalance efter fornyet kritik

Der er fortsat udfordringer med kønsbalancen i TV 2 News’ magasinprogrammer, på trods af at der gentagne gange har været fokus på emnet.

Det erkender chefredaktør Anne Mette Svane over for MediaWatch, hvor hun forklarer,  at udfordringen er særligt tydelig i ’Presselogen’ og ’Besserwisserne’.

”Så vi har aftalt, at efter folketingsvalget tager vi en runde med udvikling af både panelister, koncept og eftersyn af kønsrepræsentation. Vi begynder med de to formater på værksted og får dem set grundigt igennem,” siger chefredaktøren til MediaWatch.

Meldingen fra TV 2 News kommer, efter at tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt sidste weekend langede ud efter TV 2 News, fordi der i en episode af ’Presselogen’ udelukkende var mandlige paneldeltagere, der var anført af en mandlig vært. Hun henviste samtidig til en opgørelse fra marts 2022, der viste, at syv ud af 10 gæster på TV 2 News er mænd.

På det tidspunkt lød det også fra den daværende redaktionschef Henrik Lorentsen, at der skulle gøres mere for at sikre en mere ligelig balance.

”En optælling som den her betyder, at jeg kan bruge den som en løftestang til at arbejde videre med at prøve at forandre det her, for det er en ambition, vi har i forvejen,” sagde han til Journalisten.

SENESTE NYT

Flere nyheder