
Dokumentarserien ’Misbrugt i nattelivet’ handler om seksuelle overgreb og digitale krænkelser i det københavnske klubmiljø. Genrefoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
I en dokumentarserie på TV 2 ECHO anklagede 10 kvinder i sidste uge en række mænd i diskoteksmiljøet for seksuelle overgreb, digitale krænkelser og systematisk udnyttelse.
Anklagerne var rettet mod fem unavngivne såkaldte ’klubkonger’ fra københavnske natklubber i perioden fra 2012 til 2019.
I dokumentaren og på TV2.dk stod der, at ingen af de anklagede mænd havde ønsket at stille op til interview.
Men den udlægning beklager TV 2 nu.
I en længere rettelse under artiklen fremgår det nemlig, at tre af de fem mænd faktisk afviser anklagerne – for eksempel den mand, der er anklaget for at krænke en kvinde ved at slå hende i hovedet med sin penis.
En superærgerlig fejl
Nyhedschef for TV 2 Nyhederne Jacob Kwon kalder det ”en super ærgerlig fejl”, at afvisningen af anklagerne ikke kom med.
”I researchfasen har redaktionen kontaktet de fem mænd, som er under anklage for at begå seksuelle krænkelser. De ønsker ikke at udtale sig eller kommentere anklagerne, men i samtalerne når tre af dem at sige, at anklagerne ikke er korrekte,” forklarer Jacob Kwon.
Men fordi mændene over for TV 2 afviste at udtale sig, kom deres udsagn ikke med i dokumentaren.
Og det var en fejl, siger Jacob Kwon:
”Selv om de ikke vil sige noget til kamera, og de forklarer, at de ikke har nogen kommentarer, er vi forpligtet til at sige, at de mener, at anklagerne ikke er korrekte.”
Har ret til at bruge svaret
Han sammenligner med, at TV 2 i andre situationer har ret til at bruge kildernes svar, så snart journalisterne har fortalt kilderne, at de kommer fra TV 2.
”I andre sammenhænge arbejder vi efter, at interviewet går i gang, så snart vi har præsenteret os som journalister fra TV 2, og det bør selvfølgelig også gælde her,” siger han.
I dokumentaren ’Misbrugt i nattelivet’ fortæller tre kvinder, at de er blevet voldtaget. Tre andre fortæller, at de er blevet udsat for andre former for seksuelle overgreb.
To kvinder har oplevet uden deres samtykke at få delt videoer, hvor de har sex med en klubkonge, på hans Snapchat-konto med tusindvis af følgere.
Rokker den her fejl noget ved indholdet af historien?
”Nej, substansen fejler ikke noget. Problemstillingen er den samme, og dokumentation er i orden. Men det er en stor og ærgerlig fejl, fordi det gælder om at give modparten mulighed for at komme til orde,” siger Jacob Kwon.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.