TV 2 var først med regeringsrokade

Det var TV 2, der sent i går aftes var først med nyheden om, at regeringen skal have nye ministre. Men fornøjelsen ved at have en solohistorie varede kort. »Efter få sekunder erfarede mange af de andre medier det samme,« siger den politiske redaktør (opdateret 11:30)

Kort efter klokken 22.30 i går fik journalisterne på Christiansborg ekstra travlt, da den politiske journalistik gik i gul breaking-mode. Klokken 22.37 kunne TV 2 nemlig meddele: Nye ministre i regeringen fredag.

Dermed var det TV 2, der ifølge politisk redaktør Anders Langballe kom først med nyheden om regeringsrokaden. Det er han meget tilfreds med.

»Når man er ansat på en tv-station, der sender live 24 timer i døgnet, føles det godt, at det er os, der kommer med de politiske nyheder først.«

Hvor lang tid var I nummer et?

»Efter få sekunder erfarede mange af de andre medier det samme. Det virkede, som om de lå i halen på os. Det kan selvfølgelig også være, fordi de har gode kilder. Men det er da sjovt, at de kom sekunder efter os.«

På Twitter er der i disse timer imidlertid også ros til Berlingske, som allerede 28. juni havde hele rokaden på plads i en artikel, som kun ramte ved siden af på ét punkt.
Artiklen forudsagde, at Villy Søvndal ville ryge ud af regeringen – og det gjorde han som bekendt ikke.

»Det var en sjov oplevelse at lave en artikel om en regeringsrokade – og så meget desto sjovere, at man kan tage den frem igen og være stolt af den,« siger Kasper Kildegaard Sørensen fra Berlingskes politiske redaktion.
Da han lavede artiklen sammen med en kollega, var han praktikant på avisen.

»Modsat nye love og indgreb fra regeringen, hvor der ligger papirer fra forarbejdet, er der ikke nogen papirerne før en regeringsrokade. Det gør det til en svær disciplin,« siger Kasper Kildegaard Sørensen, der vurderer, at artiklen ramte rigtigt med 90-95 procent.

Han siger, at når man som stort dagblad prøver at lave forudsigelser, skal de helst holde. Han og Pia Glud Munksgaard brugte en hel arbejdsuge på artiklen, der kom på forsiden af Berlingske og blev bragt i tillægget Politiko.

2 Kommentarer

Kim Barren
14. AUGUST 2013
Stor respekt og cadeau til
Stor respekt og cadeau til kollegerne Pia Munksgaard og Kasper Kildegaard Sørensen for en flot og velgennemarbejdet artikel. Det er journalistik, når det er bedst.
Ja, jeg ved godt, at det er let at se i bagklogskabens ulidelige lette lys. Men det ænder ikke på, at de to ramte nærmest Bulls Eye.
Godt gået.
David Elmer
9. AUGUST 2013
Hvis TV2 havde haft lige så
Hvis TV2 havde haft lige så gode kilder som Weekendavisen, kunne de formentligt have bragt nyheden allerede torsdag eftermiddag. Jeg kender ikke Weekendavisens trykke-deadline, men den er nok noget før 22.37. Og WA har den på forsiden i dag...