
"Støder I ind i disse annoncer forklædt som artikler, så lad være med at trykke på link eller tro, det er rigtige artikler,” skriver Janni Pedersen på Facebook. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Måske er det slutningen på TV 2-værtens Janni Pedersens karriere?
Det er omtrent ordlyden i annoncer udformet som artikler, der i disse dage florerer på sociale medier, skriver B.T.. Reklamen er blandt andet afsendt af profilen ‘Secondhand Sound’, og den leder ind til en side, hvor man skal betale penge for at få afkast med det samme. Og hendes karriere kan altså være slut, fordi hun har fundet et trick, der gør hende rig, lyder det i annoncerne.
”En eller anden handelsplatform misbruger mit navn og ansigt. Så støder I ind i disse annoncer forklædt som artikler, så lad være med at trykke på link eller tro, det er rigtige artikler,” skriver Janni Pedersen selv på Facebook.
Her har hun delt flere screenshots af annoncerne, der leder ind til sider, der ligner artikler fra B.T.
Til det rigtige B.T. forklarer Janni Pedersen, at TV 2’s juridiske afdeling nu er på sagen.
”Det er de, fordi de jo ikke bruger ‘privat-Janni’ til de her reklamer, de bruger ‘studievært-Janni’. Jeg er jo heller ikke den første fra TV 2, der er blevet misbrugt i de her reklamer, så det er godt, at vi får det samlet,” siger hun til B.T.
Sofie Linde ramt flere gange
Tv-værten Sofie Linde har flere gange oplevet, at hun mod sin vilje er blevet misbrugt af lignende annonce-sider, der skal tjene penge.
Senest var i maj, hvor hun på Instagram skrev en advarsel til sine knap 700.000 følgere.
Her gjorde hun opmærksom på, at der florerede annoncer for et slankemiddel, og at hendes ansigt og navn blev misbrugt i den forbindelse, og at der er blevet lavet en video, hvor hendes ansigt og stemme var blevet manipuleret.
Sofie Linde blev også i 2019 misbrugt til reklame for slankepiller.
Misbruges jævnligt
Det er heller ikke første gang, at TV 2 er blevet misbrugt til falske annoncer. I august sidste år florerede der flere annoncer for gamblingspil, der var blevet forsøgt gjort mere troværdige med billeder af enten TV 2’s eller DR’s logo.
”TV 2 ser med stor alvor på denne uretmæssige brug af TV 2s værter, indhold og logo, men vi må på den anden side erkende, at det ofte er meget svært at spore bagmændene bag denne slags reklamer,” oplyste TV 2 dengang til Journalisten.
En uge senere var digitale svindlere igen i gang med at misbruge logoer og troværdighed fra mediehusene.
Tidligere har både tv-stationer og værter været misbrugt i fup-annoncer.
Cecilie Frøkjær har for eksempel været misbrugt i en reklame for et slankemiddel, og Luksusfælden-vært Jan Swyrtz til en reklame for økonomisk rådgivning til unge.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.