Sparerunde

TV 2-topchef om storopkøb inden sparerunde: Medarbejderne har forståelse for det

TV 2-topchef Anne Engdal Stig Christensen afviser, at det er dårlig timing at opkøbe dyre sportsrettigheder kort tid inden en fyringsrunde

Medarbejderne på TV 2 har forståelse for, at TV 2 køber dyre rettigheder til Superligaen kort tid inden en sparerunde, der også fører til fyringer inden for blandt andet kommunikation, sport og markedsføring.

Det skriver TV 2-topdirektør Anne Engdal Stig Christensen i et skriftligt svar til Journalisten:

”Vi har dygtige medarbejdere på TV 2, og rigtig mange forstår, at TV 2 er i konstant bevægelse, fordi markedet er i konstant bevægelse,” skriver hun via TV 2’s kommunikationsafdeling.

”Det ændrer ikke ved, at det er hårdt, når vi skal sige farvel til medarbejdere, men de strukturelle udfordringer kan vi ikke fjerne. I det lys handler det om at justere, så vi hele tiden er konkurrencedygtige. Det er vi kun, hvis TV 2 Play er uundværlig for danskerne på den lange bane, og der er sport en meget vigtig komponent,” fortsætter hun.

Investeringer i fremtiden

I svaret henviser Anne Engdal Stig Christensen også til, at sparerunden udløses af strukturelle udfordringer for TV 2 og mediebranchen, hvor der er en bevægelse væk fra TV 2’s traditionelle broadcastforretning.

Og faldet i broadcastmarkedet kan endnu ikke opvejes af væksten i den digitale forretning. Anne Engdal Stig Christensen regner dog med, at Superligaen på den lange bane vil bidrage til den digitale vækst.

”Det fjerner dog ikke presset på TV 2 nu og her, og derfor vil vi fortsat have et skærpet fokus på vores omkostninger både her i 2023 og ind i 2024,” skriver hun.

I sidste uge præsenterede TV 2 et halvårsregnskab, der viste en højere tilbagegang i annonceomsætningen på de traditionelle platforme end forventet.

I den forbindelse kaldte TV 2’s finansdirektør, Carsten Topholt, en fyringsrunde for ”rettidig omhu”, og han udtalte til TV 2, at brugerne ikke vil opleve TV 2’s produkter som forringede, men ”tværtimod opleve et stærkere produkt”.

Sportsafdeling skal stadig spare

Sportschef Frederik Lauesen udtalte i går til Journalisten, at rettighederne til Superligaen endnu ikke betyder, at man opruster i sportsafdelingen. Tværtimod skal sportsafdelingen, som ikke er en del af samme søjle som nyhedsafdelingen, stadig fyre medarbejdere.

Frederik Lauesen sagde i den forbindelse, at medarbejderne er i stand til at adskille de to ting:

”Derfor kan man sige, at jeg egentlig føler, at timingen er god nok, for det værste for mig ville være, hvis man følte, at fordi vi skal igennem en sparerunde, er det ensbetydende med, at vi står stille og ikke udvikler os. Og der synes jeg, at vores køb af Superligaen er et tegn på, at vi er i fuld udvikling på trods af de strukturelle ændringer, som presser os lidt i øjeblikket.”

I interviewet fortæller han også, at TV 2 har set sig varme på fodboldseere, da de har en større villighed til at betale:

”Med de fodboldrettigheder, vi har, så kan vi se, at fodbold er noget af det, hvor der er en stor loyalitet hos de enkelte fans, og de er et eller andet sted villige til at betale for at følge deres hold i de enkelte ligaer.”

Den kommende fyringsrunde på TV 2 er endnu ikke blevet konkretiseret, men i en tidligere udmelding har ledelsen givet udtryk for, at den vil være på plads inden efterårsferien. Det står dog klart, at nyhedsafdelingen i huset ikke vil blive ramt, da den tog hul på fyringsrunden inden sommer.

Organisatorisk er journalisterne i eksempelvis sportsafdelingen ikke organiseret under nyhedsafdelingen. Derudover har TV 2 givet udtryk for, at det også kommer til at koste stillinger i eksempelvis markedsføring og kommunikation.

0 Kommentarer

Læs også

Rettigheder

Trods Superliga-køb: TV 2 skal stadig fyre på Sporten

29. AUGUST 2023
Fyringer

TV 2 skal igennem ny fyringsrunde

25. AUGUST 2023