TV 2-tillidsrepræsentant om kondom-sag: Tåkrummende, grotesk og torskedumt

Selv om sagen om uddeling af kondomer og opfordring til klap i måsen på TV 2-seminar vækker forargelse, har Lennart Sten fortsat tillid til direktør Anne Engdal Stig Christensen

”Det mest torskedumme, jeg nogensinde har hørt”.

Sådan betegner hovedtillidsrepræsentant på TV 2 Lennart Sten den goodiebag med kondomer med TV 2’s logo og mottoet ’Alt det, vi deler’, der i 2017 blev uddelt på et seminar for en stor gruppe TV 2-medarbejdere.

Som Ekstra Bladet og Journalisten har beskrevet, blev kondomerne uddelt, kort efter at TV 2’s nuværende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, ifølge flere kilder sagde fra scenen, at man ikke skulle være bange for at klappe hende på røven til aftenens fest. Hun ville nærmere blive fornærmet, hvis ingen gjorde det.

Historien er ny for tillidsrepræsentant Lennart Sten, der aldrig har fået henvendelser om hverken udtalelserne eller kondomerne på seminaret.

”Jeg er glad for, at jeg ikke er i Anne Stigs sko i dag. For der var kondomer i de goodiebags, og hun har sagt det fra scenen, som hun bliver refereret for – og det er jo tåkrummende. Det går bare ikke at sige den slags, når man står på en scene med spotlight på,” siger han til Journalisten.

Har medarbejderne tillid til, at Anne Engdal Stig Christensen er den rette øverste chef til at styre TV 2 igennem den kulturforandring og opgør med sexisme, der er i gang?

”Jeg tror, at vi er delte i det spørgsmål. Der er helt sikkert nogen, som ikke synes, at hun er den rigtige – det kan jeg se i min indbakke. Men jeg har selv tillid til hende. Jeg har tillid til, at hun er blevet klogere,” siger Lennart Sten.

Direktør behøver ikke være ufejlbarlig  

Anne Engdal Stig Christensen selv har både beklaget sin udtalelse fra scenen og uddelingen af kondomer.

”Det var forkert dengang, og det er forkert i dag. Jeg har ikke selv været inde over den beslutning, men det gør det jo ikke mere rigtigt,” sagde hun tidligere i dag om uddelingen af kondomer på seminaret.

Udtalelsen fra scenen har hun kaldt ”en ironisk bemærkning”, som var møntet på hende selv og kom ”på bagkant af noget fis og ballade omkring nogle læderbukser”, hun havde på.

For tillidsrepræsentanten betyder det meget, at direktøren på den måde lægger sig fladt ned og beklager.

”Vi må jo godt have direktører, som ikke er ufejlbarlige. Rigtig mange har på et tidspunkt gjort dumme ting, og jeg har også været nødt til at genbesøge henvendelser, jeg har fået i løbet af årene,” siger Lennart Sten og understreger samtidig, at sexisme også handler om måden, man opfører sig på og taler på.

”Og når der ligger kondomer i en goodiebag til et seminar, så bliver det jo en seksualiseret arbejdsplads. Det er en helt grotesk idé og dårlig humor på alle planer,” siger han.

Men hvorfor har du så selv tillid til Anne Engdal Stig Christensen?

”Fordi jeg tror på, vi alle sammen bliver klogere hen ad vejen. I mine øjne er der også forskel på, om man har krænket nogen eller stødt nogen. Her har nogle følt sig stødt – det ville jeg også gøre – men hun har ikke krænket nogen. Og jeg er overbevist om, at Anne Stig har lært noget af den her sag.”

Lede og trætte af historien

Sagen om kondomerne på seminaret i 2017 kommer i forlængelse af dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen”, som udkom forrige uge og afslører seksuelle krænkelser på TV 2 gennem flere årtier.

”Folk på TV 2 er virkelig lede og trætte af den her historie. Nu skal julen også gå med, at man skal svare på spørgsmål om, om ens direktør går rundt og uddeler kondomer. Det er virkelig hårdt. Men vi må bare stå ved det, og jeg er sikker på, at alle bliver klogere,” siger Lennart Sten.

Det seneste år har TV 2 gennemført en stor advokatundersøgelse af seksuelle krænkelser på tv-stationen, ligesom man har igangsat et arbejde for at gøre op med sexisme på arbejdspladsen.

”Vi er i gang med en proces, hvor vi rydder op i alt. Der er ikke den skuffe eller kasse, der ikke bliver endevendt,” siger Lennart Sten.

Er det netop derfor ikke besynderligt, at den her sag ikke er dukket op før?

”Jo. Men folk har nok ikke følt sig krænket. De har måske glemt det igen. Det er jo hverdagssexisme,” siger han.

Journalisten har spurgt TV 2’s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, om bestyrelsen fortsat har tillid til Anne Engdal Stig Christensen. Vi afventer fortsat svar.

Merete Eldrup, der var administrerende direktør på TV 2 i 2017, skriver på sms, at hun ikke var en del af det pågældende seminar i 2017.

 

0 Kommentarer