TV 2 Sport har fyret 12 redaktionelle

27 mand er skåret væk på TV2 Sport, der bliver til to kanaler under TV3. 12 journalistiske medarbejdere og seks chefer har mistet jobbet, siger sportschef Peter Nørrelund til journalisten.dk: »Det er aldrig sjovt at skulle opsige medarbejdere, der har gjort alt det, de skulle.«

27 mand er skåret væk på TV2 Sport, der bliver til to kanaler under TV3. 12 journalistiske medarbejdere og seks chefer har mistet jobbet, siger sportschef Peter Nørrelund til journalisten.dk: »Det er aldrig sjovt at skulle opsige medarbejdere, der har gjort alt det, de skulle.«

»Væk er Viasat Sport, og væk er TV2 Sport. Her er TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2.«

Sådan lød det fra TV3-sportschef Peter Nørrelund ved et netop afholdt pressemøde i København. Her præsenterede MTG deres to nye sportskanaler.

MTG har hidtil ejet halvdelen af TV2 Sport, men nu er TV 2 blevet købt ud, og MTG bliver eneejer. Det har betydet en lang række fyringer. I alt er 27 medarbejdere blevet afskediget torsdag og fredag i sidste uge ved personlige samtaler med sportschefen.

27 fyret i alt 

De 27 fyrede folk udgør over halvdelen af staben, der var på TV2 Sport. Heraf er 12 journalistiske medarbejdere, fortæller Peter Nørrelund til journalisten.dk efter pressemødet.

Der er herudover afskediget seks chefer og ni medarbejdere inden for salg, administration og research.
De 12 journalistiske medarbejdere tæller blandt andet værter, og her er såkaldte fastlancere også talt med.

»Det er aldrig sjovt at skulle opsige medarbejdere, der har gjort alt det, de skulle. De har levet op til de ønsker, deres ledelse og administration har krævet af dem,« siger Peter Nørrelund.

Lukker TV2sport.dk 

Omkring fire af de journalistiske stillinger er fundet ved, at TV2sport.dk lukkes ned. Fremover vil MTG satse mere på onlinetjenesten Viaplay.dk, der viser film, tv og sport.

»Vi satser på det, vi er bedst til, og det er tv,« siger Peter Nørrelund.

Derudover skyldes en del af de fyringer, der er sket inden for især administration og ledelse, at TV3 Sport kommer ind under vingerne på TV3/MTG – og her vil ifølge koncernen kunne skæres en del dobbeltfunktioner væk. 

Mere live-tv

Samtidig bliver de sportsrettigheder, som MTG ejer, flyttet rundt mellem koncernens kanaler – og de to nye kanaler TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2 bliver født. Den første har fødselsdag i dag mandag, mens TV3 Sport 2 bliver lanceret allerede 5. februar.

Det er også planen, at der skal være mere live-sport, end der hidtil har været på TV2 Sport. Det påvirker også behovet for journalistiske medarbejdere. Alt i alt skal der sendes mere end 8.000 timers live-sport om året. Peter Nørrelund lover dog, at det ikke betyder bevidstløse transmissioner snuppet fra udenlandske kanaler.

»Alt bliver journalistisk behandlet, det bliver ikke noget med udenlandske kommentatorspor. Men der vil komme mere live-sport. En sportskanal lever af live-sport, og jeg kan se, at vi kan trække mere ud af de rettigheder, som TV2 Sport har købt,« siger han til journalisten.dk.

De to nye kanaler kommer som sagt til at supplere MTG's portefølje, der nu gør koncernen til en meget stærk spiller på det danske sportsmarked. TV3 Sport vil nu være produktionsselskabet, der leverer til Viasat Golf, TV3+, TV3 Sport Premier League samt de to nye kanaler TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2.

Rettigheder delt mellem de to kanaler 

TV3 Sport 1 har blandt andet rettighederne til Champions League-fodbold, der starter i februar. Her bliver også sendt superligafodbold, dansk ishockey samt VM, Wimbledon-turneringen i tennis, NFL, NHL og håndbold.

TV3 Sport 2 kommer til at sende WTA-tennis med Caroline Wozniacki, international boksning, dansk håndbold og dansk pokalfodbold, Betsafe-ligaen, speedway og andet motorsport.

TV3 Sport 1 får samme distribution, som TV2 Sport har haft. Der forhandles lige nu om distributionen af TV3 Sport 2.

0 Kommentarer